Den prisbelønnede, danske fotograf Klaus Bo udstiller sine stærke fotos af døderitualer verden over på Frederikshavn Bibliotek

FREDERIKSHAVN: Hvordan forholder vi os til døden? Hvordan tager vi afsked med vores kære?

Det er spørgsmål, den danske fotograf Klaus Bo har været optaget af at finde svar på.

Med sit kamera under armen rejser han verden rundt og fotograferer døderitualer på tværs af religioner og kulturer for at undersøge, hvilket forhold vi har til døden rundt om i verden.

Det er der nu kommet en helt ny udstilling ud af med fotos af døderitualer fra bl.a. Grønland, Ghana, Haiti og Indonesien. Fotos af kister der står ovenpå jorden, en kiste udformet som en fugl, begravelser med voodoo-ritualer - og døde der får nyt tøj på en gang om året.

Udstillingen Dead and Alive består af fotos, som er et uddrag af Klaus Bos store og mangeårige fotoprojekt Dead and Alive, som han fortsat arbejder på og rejser rundt i verden for at indsamle fotomateriale til.

Med projektet vil Klaus Bo udforske og perspektivere vores forhold til døden.

Døden kan virke skræmmende på mange. Men ideen med udstillingen er ikke at skræmme, tværtimod skal udstillingen inspirere os til at se døden som en naturlig del af livet.

Udstillingen åbnes 16. oktober hvor der samme dag er mulighed for at komme til foredrag med fotografen Klaus Bo.

Her vil han fortælle om rejserne og budskabet med udstillingen.

- Døden er en af de eneste ting, vi alle har til fælles. På hele Jorden. Nogle lever i 10 minutter, andre i 110 år. Men vi har det til fælles, at vi skal dø. Hvad vi så lægger i det, er forskelligt. Jeg vil vise, hvordan andre gør, fortæller han.

- Vi lever i en kultur, hvor vi i høj grad undgår at berøre døden og helst vil fornægte den. Jeg håber, vi kan komme til at snakke om døden og forholde os til den, for når vi er så lukkede omkring døden, kommer den som et chok, siger Klaus Bo. Foredraget den 16. oktober klokken 19:30 hedder "På rejse med døden" og koster 50 kr.

Selve udstillingen "Dead and Alive" kan ses fra 16. oktober til 16. november på Gallerigangen på Frederikshavn Bibliotek i forbindelse med bibliotekets tema "Liv og død". Der er fri entré til udstillingen.

Udstillingen indeholder enkelte fotos, der kan virke voldsomme på mindre børn.

Derfor skal børn under 12 år være i følgeskab med en voksen.

Udstillingen vises i samarbejde med Landsforeningen Liv&Død:

Landsforeningen Liv&Død er en humanitær, almennyttig organisation, der arbejder for en værdig afsked med livet og for at nedbryde tabuet om døden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...