Indbrudstyvene boltrer sig når vi er på ferietur

KOMMUNEN: Når vi holder sommerferie, trækker indbrudstyvene i arbejdstøjet.

I juli bliver der således begået omkring 10 procent flere indbrud i privatboliger i Danmark end i en gennemsnitsmåned. Sammenligner man med en anden sommermåned som for eksempel juni, er forskellen endnu større.

Der bliver nemlig begået over 30 procent flere indbrud i juli end i juni.

Det viser nye tal fra Tryg Forsikring, som har kigget tilbage på antallet af indbrud i private hjem over de seneste fem år fra 2014 til og med 2018.

På grund af den øgede risiko for indbrud i juli opfordrer Tryg til, at man gør en ekstra indsats for at forebygge indbrud, inden man forlader hjemmet for at tage på sommerferie.

Og her kan et godt samarbejde med naboen gøre en stor forskel, lyder det fra Danmarks største forsikringsselskab, der hvert år modtager tusindvis af anmeldelser om indbrud fra sine kunder.

- Der er selvfølgelig en lang række ting, man selv kan gøre for at prøve at forebygge indbrud. Men hvis man skal være væk i længere tid, er det også en god idé at alliere sig med nogen, der kan holde øje med boligen, mens man er på ferie.

- Man kan blandt andet lave en aftale med naboen om at tømme postkassen, fylde skraldespanden i løbet af ferien og flytte lidt rundt på tingene i haven en gang imellem, så det ser ud som om, at der er nogen hjemme, siger Camilla Nielsen, der er forebyggelseschef i Tryg.

Ifølge en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Tryg, er det imidlertid kun hver tredje dansker, som laver en sådan aftale med naboer eller andre, når der ikke er nogen hjemme i boligen i længere tid, for eksempel under ferie.

- Det er ærgerligt, fordi det er mindst lige så vigtigt som nogle af de andre forebyggende indsatser. Et hus med en postkasse, der er så fuld, at aviserne stikker udenfor, vil straks vække tyvens interesse.

- Derfor er det vigtigt, at vi rækker ud til naboen eller andre og beder dem om hjælp, selvom det kan være svært, hvis man for eksempel ikke kender sin nabo så godt.

- De fleste vil faktisk gerne hjælpe deres naboer, og i mange tilfælde vil man kunne lave en gensidig aftale om at se efter hinandens boliger i ferien, forklarer Camilla Nielsen.

Hun foreslår desuden, at man betror naboen eller andre, som man har tillid til, med en nøgle til huset, så de kan tjekke op på, om alt er, som det skal være. Hvis der har været indbrud, vil det hurtigt blive opdaget, og hjemmet vil kunne blive lukket forsvarligt af, ligesom de nødvendige foranstaltninger kan blive truffet.

Men det er ikke kun indbrud, der kan ødelægge den gode stemning, når man kommer hjem fra ferie.

- Vi ser hvert år eksempler på kunder, der har haft strømafbrydelse i boligen under ferien og som derfor kommer hjem til en optøet fryser med rådne madvarer og vandskade til følge.

- Det kan for eksempel ske på grund af lynnedslag, som der jo har været rigtig mange af i den seneste tid.

- Det hænder også, at vi får henvendelser fra kunder, som har haft læk af vandrør eller besøg af rotter i boligen, men de var på ferie. Hvis naboen, en ven eller et familiemedlem har en nøgle og jævnligt tjekker huset, vil skaden efter den slags uheld kunne begrænses, siger Camilla Nielsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...