Værft investerer tre-cifret millionbeløb i flydedok, som kommer sejlende helt fra Tyrkiet

FREDERIKSHAVN: I sommeren 2020 får Orskov Yard i Frederikshavn leveret en ny flydedok, der bliver bygget hos Hat-San værftet i Tyrkiet.

Det tyrkiske værft starter bygningen af flydedokken her i foråret, og i løbet af sommeren 2020 bliver den slæbt til Frederikshavn, så den kan tages i drift i slutningen af året.

- Med den nye flydedok vil vi øge vores dokkapacitet betydelig. Vi vil være i stand til at møde den øgede efterspørgsel inden for servicering af bl.a. offshore supply skibe, større fiskeskibe, short sea shipping og specialskibe, siger direktør Lars Fischer i en pressemeddelelse.

Lars Fischer fortæller, at dokken kommer til at supplere de tre dokke, værftet i dag råder over.

Større dybgang

Dybgangen er lidt større i den nye, hvilket især efterspørges af de nye og fremtidige store fiskefartøjer samt skibe til offshore.

Flydedokken er designet med fokus på simpel og sikker drift samt minimal påvirkning af det omkringliggende miljø.

Den præcise købspris bliver ikke offentliggjort, men dokken løber op i et tre-cifret million-beløb.

Dokken bliver bl.a. udstyret med miljøtanke samt landstrømsanlæg. Land-strømsanlægget skal forsyne dokkens elektriske drevne komponenter såsom pumper og kraner, og det vil være muligt at forsyne inddokkede skibe med landstrøm.

Den nye dok vil få en længde på 180 meter, en indvendig bredde på 30 meter og en løfteevne på 10.000 tons.

Orskov Yard vedligeholder, reparerer og ombygger mange forskellige skibstyper.

Værftets faciliteter dækker et større område på havnen i Frederikshavn og inkluderer tre dokke, kraner, kajer og specialiseret værkstedsfaciliteter.

Den nye dok vil medføre flere arbejdspladser på Orskov Yard, men hvor stort antallet bliver, er det for tidligt at sige noget om.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...