ORSKOV YARD: Resultatet lyder på resultat efter skat på 25 millioner - bedre end forventet og det endda i et corona-år

FREDERIKSHAVN: Orskov Yard A/S er lykkedes med at skabe nettoomsætning på 525 millioner og et resultat efter skat på 25 millioner i et krævende år.

Det viser årsrapporten som også tydeliggør, at resultatet oversteg det forventede resultat.

Årsagen er primært en effektiv udnyttelse af produktionsapparatet i store dele af regnskabsåret.

Selskabet udtrykker tilfredshed med resultatet.

- På trods af den verserende Coronapandemi har vi været i stand til at øge indtjeningen i et krævende regnskabsår. Igennem året har værftet udført mange store ombygningsopgaver for danske og udenlandske kunder, herunder ombygning af et tørlastskib til et laksefodringsskib, opgradering af Bornholmerfærgen Povl Anker, vedligehold af søværnets skibe og ombygning og installation af et omfattende køle/fryse- og fiskehåndteringsanlæg i en stor udenlandsk trawler, lyder det fra direktionen ved Lars Fischer og Christina Ørskov.

Coronapandemien og de indførte restriktioner er naturligvis ikke gået ubemærket hen på værftet.

- Vi måtte hjemsende 86 medarbejdere i slutningen af marts måned på grund af annullerede og udskudte ordrer.

- Heldigvis stabiliserede situationen sig relativt hurtigt og efter seks uger var alle medarbejdere tilbage på værftet.

- Som reparationsværft er vi vant til store udsving i vores belastningssituation, så derfor har vi kunne reagere hurtigt og effektivt i de perioder, hvor der er blev indført Coronarestriktioner, og ligeledes mande kraftigt op når der efterfølgende opstod spidsbelastninger, understreger Lars Fischer og Christina Ørskov.

2020 er også året, hvor Ørskov fik leveret sin nye flydedok.

Flydedokken tages i brug 18. januar, hvor den første kundedokning finder sted.

Den nye flydedok er allerede godt booket de kommende måneder, hvilket bekræfter behovet for den store investering. Udover investeringen i ny flydedok og kajanlæg, har Orskov netop besluttet at bygge nye og moderne værkstedsfaciliteter i tilknytning til den nye flydedok.

- Den historisk store investering i ny flydedok, kajanlæg og nye værkstedsfaciliteter skal fremtidssikre og styrke vores forretning, idet vi øger vores kapacitet med 25-30%. Ligeledes vil vi med de nye værkstedsfaciliteter kunne tilbyde et yderst professionelt set-up for overhaling af skibsudstyr såsom thrustere, propellersystemer, ror, pumper og ventiler, lyder det fra direktionen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...