Stort åbent-hus, der samler tre af nordbyens aktører

FREDERIKSHAVN: Tre aktører i Frederikshavns nordby har fundet sammen om åbent hus lørdag 25. maj fra 10-13.

De tre har det til fælles at de bor på hjørnet af Hobrogade og det er da også her, at Dansk Broder Orden, Saddlemens og Dans Værksted byder in den for i hver deres virkelighed.

.- Vi har hvert vores virke og har egentlig aldrig interesseret os så meget for, hvad vi hver især har gået og lavet.

- Men ideen til et åbent hus-arrangement er opstået fordi vi hos Dansk Broder Orden har et jubilæum at fejre i år. Nemlig at det er 125 år siden vi blev stiftet i Frederikshavn, fortæller optagende mester Peter Olesen fra Dansk Broder Orden.

Derfor lå det lige til højrebenet, at ordenens åbnede døre så andre kunne få et indblik i, hvad man går og laver i en loge.

Siden opstod ideen om, at naboerne måske ville være med i løjerne. De har jo også hver især noget spændende at byde på.

Det blev til et ja, og derfor ligger nu klart, at Harleyklubben Saddlemanns udstiller deres Harlye’er på P-pladsen ved logen og fortælle lidt om klublivet hos dem på åbenthusdagen.

Her skal det indskydes at det også kun er en klub for mænd lige som logen.

Hos Dans værksted er der ikke så mange restriktioner idet både damer og herrer kan handle knallerter.

Dan vil også åbne sit værksted ligesom der også vil være udstilling på P-pladsen.

Ved åbent Hus-arrangementet i broder ordenen vil medlemmerne gerne afmystificere ordensarbejdet og fortælle om hvad de går og laver.

- Vi mødes hver tirsdag fra september til maj. Den første time laver vi egentlig logearbejde, hvorefter vi mødes omkring noget godt mad og hygger os med en god snak og måske et spil kort, fortæller Peter Olesen.

Hvem vil ikke gerne have et stort netværk, hvem vil ikke gerne høre en god historie, et egoforedrag, hvem vil ikke gerne have venner at læne sig op ad i hverdagen, eller lidt tid alene uden de daglige pligter og så videre. Et sted hvor man bare kan ”være”, hvor der bliver taget imod en, som den man er? Eller har man bare lyst til lidt samvær med ligestillede?

Dette er nogle af de ting, Dansk Broder Orden kan tilbyde, fortælelr den optagende mester.

Der er 44 Brødre i Dansk Broder Orden Frederikshavn.

Når talen falder på loger og ordener, så vil nogle måske forestille sig gamle tankegange, teaktræs paneler og dokumenter på pergament.

Og sådan et billede bestyrkes af mange film, der viser loger og logebrødre som mystiske foretagender i mørke lokaler, kun oplyst af stearinlys. Men den slags hører til i filmens verden.

For Dansk Broder Orden er en moderne loge.

- Vi er en samling mænd, der spænder vidt i vores erhverv. Vi er unge og ældre, med erfaring inden for mange områder af vort samfunds opgaver. En erfaring der i høj grad betyder, at vi følger med det moderne samfund samtidig med, at vi forankrer vores livsglæde og broderskab i vores traditioner, siger Peter Olesen.

Dansk Broder Orden er en loge for mænd.

- Men for os er det vigtigt, at vi har fuld opbakning fra vore ægtefæller eller kærester til logelivet. Derfor har vi også en dameklub, der mødes efter behov og herudover deltager vore ledsagere i flere møder om året. siger Peter Olesen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...