En glad kredsleder for FDF i Aalbæk, Anne Marie Slotved, havde det store smil fremme, da hun kunne fortælle hvor meget FDF i Aalbæk havde fået af Marie Eleonora og Olaf Lie´s mindefond.

- FDF har fået 45.000 kroner fra fonden. Vi havde ikke regnet med det store beløb, så vi blev glædeligt overrasket. Det er en håndsrækning til os og til børne- og ungdomsarbejdet i Aalbæk, fortæller Anne Marie Slotved. Det er fantastisk at få det legat hvert år og vi vil gerne rette en tak til fonden.

- Legatet vi fik sidste år, betød at vi ikke hævede prisen på vores sommerlejr i 2019. Prisen for en uge er på omkring 600 kroner med mad, transport, t-shirts og oplevelser, oplyser Anne Marie Slotved. Oplevelser er den store økonomiske post hver gang vi er ude. Vi besøgte blandt andet Vorgaard Slot. Vi havde middelalderen som tema, og fik en god oplevelse med optakten til middelalderdagene på slottet. Vi prøver at formidle kultur og historie på den måde og det er her midlerne fra legatet kommer ind.

FDF i Aalbæk har i øjeblikket 45 børn/unge og 15 ledere. Kontingent er sat så lavt, at det er Danmarks laveste og dækker det kontingent, der skal videresendes til landsforbundet.

- I år skulle vi gerne bruge midler fra legatet til vores sommerlejr, hvor vi har lejet en lejr ved Juelsminde. Men nu er spørgsmålet kommer vi afsted på grund af covid-19? Kan vi tage på sommerlejr med de regler der er kommet fra myndighederne? Vi er i gang med at se på mulighederne og håber på deltagelse, da børnene trænger til at få den oplevelse med ovenpå forårets nedlukning af fritidsaktiviteter, fortælle Anne Marie Slotved.

- Vi står også overfor en landslejr næste år. Den er hver femte år og foregår ved Sletten ved Silkeborg. FDF´s bestyrelse plejer at give tilskud hentet fra overskuddet fra Loppemarkedet, fortæller Anne Marie.

Det store Loppemarked er FDF´s eksistensgrundlag i forhold til at vedligeholde og forbedringer af området og bygningerne. I år måtte loppemarkedet vige på grund af påbuddet om forsamlinger. Så der forsøges at fremrykke det store trækplaster i Aalbæk til september.

- FDF åbner op igen 8. juni, men med retningslinjer. Vi skulle normalt have stoppet ugen efter, men vælger at køre tirsdag og onsdagsmøder i det små udendørs og fortsætter frem til sommerferien. Vi har masser af muligheder for udendørs aktiviteter på området, slutter Anne Marie Slotved.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...