Men det halter med overskuddet

FREDERIKSHAVN: Rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO’s omfattende analyse af små og mellemstore virksomheder viser for tredje år i træk fremgang.

For den gruppe virksomheder i Frederikshavn Kommune er udviklingen dog ikke helt oppe at ringe.

I 2018 er det ganske vist lykkedes virksomhederne i kommunen at hæve deres omsætning i gennemsnit med 1,3 procent.

Det er i sig selv fint, men desværre er det ikke omsat til et større overskud, idet overskuddet på den primære drift er faldet med 2,5 procent sammenlignet med 2017.

- Det går generelt set rigtig godt for de mindre og mellemstore virksomheder i Danmark. Og det er positivt, at de lokale virksomheder omsætter for mere end i 2017.

- Det er imidlertid ærgerligt, at virksomhederne her i kommunen ikke har formået at omsætte deres positive vækst i omsætningen til et større overskud. Uanset lover endnu et år med løft i omsætningen godt for de lokale virksomheder, som forhåbentlig får hevet overskuddet med op, siger Allan Andersen, Senior Partner og statsautoriseret revisor hos BDO i Frederikshavn.

Tallene udtrykkes i årets SMV Barometer, og de viser også, at 26 procent af de mindre og mellemstore virksomheder i Frederikshavn Kommune, forventer at øge antallet af medarbejdere i 2019 i forhold til 2018.

Samtidig er det godt hver tredje virksomhed, som mener, at det er blevet sværere eller meget sværere at skaffe lokal og kompetent arbejdskraft i de seneste 12 måneder.

- Det er bekymrende, at de lokale SMV’er ikke føler, at de har mulighed for at rekruttere de medarbejdere, som de reelt set har brug for. Det er ikke en udfordring, som kan løses fra den ene til den anden dag, men det er afgørende, at vi på sigt får den løst, så de mindre og mellemstore virksomheder i fremtiden har gode betingelser for at kunne præstere positive vækstrater, siger Allan Andersen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...