Hun er uddannet klassisk sangerinde, har optrådt på flere af de store danske teatre, sunget for Den Fynske Opera, optrådt i store musicals som The Sound of Music og Phantom of the Opera, og så var hun med til den allerførste Nytårskoncert på Kappelborg i 2013. Lørdag d. 18. januar 2020 går den danske sopran, revy- og musical-sangerinde Lisbeth Kjærulff så igen på scenen til Nytårskoncerten, denne gang som hovedsolist, men atter flot akkompagneret af Det Jyske Underholdningsorkester, de Nordjyske Strygere samt Skagens ”eget” Klitkoret. På scenen får hun desuden elegant selskab af det norske operatalent Hedvig Haugerud, som blæste publikum bagover, da hun for fuld ”udblæsning” præsenterede sit kunnen under den forgangne sommers Opera Masterclass på Kappelborg. Billetsalget starter torsdag d. 14. november kl. 14 på Skagen Turistbureau, og på kappelborgskagen.dk samme dag kl. 16.

”Til Nytårskoncerten 2020 kigger vi ud i den store verden – til Saigon, New York, Salzburg og Wien”, lyder det fra den særlige nytårskoncertkomité, der foruden kulturhusleder Lars Ilum, består af operasanger og Skagensambassadør Jens-Christian Wandt samt dirigent Vagn Egon Jørgensen. ” Publikum kan glæde sig til højdepunkter fra både musical- og operetteverdenen. Fra sangen ”The Sound of Music” fra musicalen af samme navn, til den østrigske komponist Franz Lehars ”Vilja-lied” fra operetten ”Den Glade Enke”. Koncerten bliver igen en flot musikoplevelse, og en festlig start på det nye år”, slutter de.

Som vanligt er det Jens-Christian Wandt, der som konferencier binder koncerterne sammen, og sammen med Det Jydske Underholdningsorkester og Nordjyske Strygere under ledelse af dirigent Vagn Egon Jørgensen, og Klitkoret under musikalsk ledelse af Tove Therp og Agnethe Harding, giver publikum en oplevelse ud over det sædvanlige.

Lisbeth Kjærulff er uddannet klassisk sanger ved Det Jyske Musikkonservatorium og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og har arbejdet på flere af Danmarks store teatre herunder Det Kgl. Teater og Folketeatret samt for flere danske operakompagnier blandt andet Den Fynske og Den Jysk Opera.

Kjærulff er en sangerinde, der spænder vidt, for ud over det klassiske repertoire har hun været med i flere musicals, og sågar også revys. Hele 3 gange har hun spillet Maria i Sound of Music – både som 22, 32 som 42-årig! – og også roller som Christine i Phantom of the Opera og Eliza Doolittle i My Fair Lady er det blevet til. Sideløbende med sine opera- og musicalsoptrædener har Kjærulff de seneste år prøvet kræfter med revy-genren. Hun blev i 2013 kåret som Årets Revytalent af Revy Danmark, og har blandt andet optrådt på Nykøbing Falster Revyen med stor succes.

Hedvig Haugerud (1994) er født og opvokset i Oslo. Hun har sin bachelorgrad fra Norges Musikhøgskole, hvor hun under sin uddannelse havdeudvekslingsår fra Conservatoire National et Supérieur de Musique de Paris. I 2017 begyndte hun sit samarbejde med den internationale sanglærer og docent på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium Susanna Eken, og samme år blev hun optaget ved Det Kongelige Teaters Opera Akademi i København. Sammen med Eken udvikler hun sin stemme i retning dramatisk sopran, hvilket kunne ses, høres og ikke mindst mærkes under Skagen International Opera Masterclass på Kappelborg i august. Hedvig er på sit tredje år på Opera Akademiet, hvor hun arbejder med roller som Elisabeth i Tannhäuser, Giovanna i Anna Bolena og Die Mutter i Hänsel und Grethel.

Byens pensionister inviteres også i år indenfor til generalprøven kl. 11 til særpris. Efterfølgende kan Nytårskoncerten opleves kl. 16 og kl. 19.30. Til sidstnævnte er der igen mulighed for at runde aftenen af med Nytårstaffel og fri vinbar. Her er det denne gang Slagter Munch, der er leverandør af lidt godt til maven, som afslutning på en festlig aften.

På Jakobs Café & Bar er det som sidste år igen muligt at supplere oplevelsen med en lækker 3-retters Nytårskoncert-menu. Menuen bestilles sammen med koncertbilletterne, og serveres henholdsvis efter eftermiddagskoncerten, og før aftenkoncerten.

Yderligere information om Nytårskoncert, billetbestilling mv. findes på www.kappelborgskagen.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...