600 elever klar til idrætsdag på gymnasiet nyrenoverede sportsanlæg

KOMMUNEN: Frederikshavn Gymnasium kunne mandag foretage den officielle indvielse af det nye sportsanlæg med crossfitmiljø, beachvolleybaner og kunstgræs-multibane

For selv om den har stået på smalhals med afsæt i regnedrengenes rigide krav til på to procent besparelser gennem det såkaldte omprioriteringsbidrag, så har kommunens gymnasium valgt at gå op mod vinden og investere i fremtiden for de unge, der har valgt at tage ungdomsuddannelsen på Kærvej.

Man kan lettere omskrevet sige, at gymnasiet sætter sin sportscap’en lige som det vil.

For det er sport, det gælder netop nu.

Det er kun et par år siden, at de gamle gymnastiksale fik sig en ordentlig overhaling og hen over sommeren er det så udearealerne, der har fået sig et ordentligt løft.

Og sådan en investering skal naturligvis fejres - og der blev bådet sunget og klippet snor, da den officielle indvielse fandt sted mandag formiddag.

Borgmester Birgit Hansen holdt åbningstalen - og sørgede for det obligatoriske snoreklip med opbakning fra skolens idrætslærere.

Og så var sportsanlægget officielt åbnet - og klar til at blive taget i brug af alle skolens mange idrætsklasser.

Og der var tryk på fra starten for man havde valgt at lægge indvielsen på samme dag, som gymnasiet afviklede sin traditionsrige idrætsdag.

Det betød, at 600 udklædte elever var til stede ved indvielsen og at de fortsatte med at trykafprøve det nye anlæg under idrætsdagen optændt af den hellige ild fra Olympens flammer og opsatte på at kæmpe for netop deres klasse ved de forskellige poster.

Det nye idrætsanlæg er en del af en større forandringsproces på gymnasiet, hvor der arbejdes ihærdigt på at gøre gymnasiets nye værdisæt til en del af en levende skole.

- Vores fem værdier, faglighed, fællesskab, engagement, tillid og udsyn, skal gennemsyre alt hvad vi gør. Vores nye sports-plads er et symbol herpå, siger Jan Bjeldbak, der er uddannelsesleder og markedsføringsansvarlig.

Den nye sportsplads består af 200 kvadratmeter stort crossfitområde med plads til, at 30 elever kan være i gang på samme tid. Derudover en 60, 80, 100 meter løbebane, et beachområde, der kan huse fire beachvolley-baner eller en beachhåndboldbane.

Der ud over er der en betydelig multibane, der kan anvendes dels som håndboldbane i fuld størrelse, dels som tre basketbaner i fuld større og dels som tre floorball-baner samt endeligt et ”pulsbjerg” til opvarmning.

Det indebærer en håndboldbane i fuld størrelse, tre basketbaner i fuld større og under dem tre floorball-baner.

De nye aktivitetsmuligheder fylder knap halvdelen af sportspladsen.

De resterende godt 3000 kvadratmeter vil stadig være arena for fodbold og alle andre boldspil.

Projektet er blevet til i tæt parløb med idrætsfaggruppen og også her er der glæde og spænding - for den nye arena passer super ind i seneste reform, hvor det obligatoriske idrætsfag er blevet eksamensfag for alle eleverne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...