Biblioteket har et spritnyt katalog på trapperne, men I må vente til tirsdag

FREDERIKSHAVN: Det går mod lysere tider, og snart er foråret undervejs. Brug ventetiden til at gå på opdagelse i det nye arrangementskatalog, hvor Bibliotek & Borgerservice byder velkommen til en sæson med en bred vifte af spændende og inspirerende arrangementer.

Tabu

Et af forårets emner er tabu, men hvad er tabu? Hvad er tabu for dig, og hvad er tabu for andre – din familie, din kollega, din nabo? Har tabu alder, er det påvirket af kultur, opvækst, beskæftigelse, køn og meget andet?

Fælles for det, som vi hver især oplever som tabu er, at vi har svært ved at tale om det, og vi gør ofte forskellige tiltag for at ignorere det eller forsøge at få det til at gå væk. Måske forventer vi ligefrem, at det forsvinder, hvis vi lader som ingenting. Vi fejer det ind under gulvtæppet, tager skyklapper på, tier det ihjel, venter til det går over og lader som om, det ikke findes.

Til foråret sætter vi ord på nogle forskellige former for tabu, når vi bl.a. retter fokus mod psykisk sygdom og landsforrædernes børn, men også nogle emner, som egentlig først kommer ind under kategorien tabu, når de ikke forløber, som vi selv forventer – f.eks. graviditet og børneopdragelse.

Vi elsker eventyr

Eventyr forekommer i mange udgaver. Vi kender alle de gode, gamle, klassiske eventyr om prinser, prinsesser, prøvelser, heltemod osv. Det er da også den klassiske forestilling om eventyr, der ligger til grund for eventyrlig og kreativ vinterferie i børnebiblioteket, hvor vi lader os inspirere af bl.a. Snehvide, Harry Potter og fe-verdenen, og vi laver magiske spejle, personlige tryllestave og smukke fe-haver.

Den eventyrlige fortælling går igen i temaet for den voksne del af publikum og her i flere former, bl.a. fra eventyrer Benedicte Riis, som selv har skabt sit eget eventyr ved at rejse jorden rundt på nye måder. Vi ser også på den mere klassiske metode, hvor vi hører en dramatiseret fortælling af nogle af H. C. Andersens eventyr.

Ses vi?

Sæsonen byder ikke kun på temaer. Vi er stadig garant for et alsidigt og varieret program, og vi glæder os til at se dig.

Fra tirsdag den 8. januar kl. 10.00 kan du hente programmet på dit bibliotek og finde det på vores hjemmeside https://bibl.frederikshavn.dk/.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...