Billedkunstneren Kim Baltzer har netop åbnet en ny kunstudstilling i Søndergade 21

FREDERIKSHAVN: - Det er ganske vist kun en vinduesudstilling, men da jeg får flere og flere kunder fra Frederikshavn, synes jeg, at det er tiden til en udstilling her, sådan at det bliver muligt at se malerierne i ”den virkelige verden” og ikke bare på nettet, siger kunstneren.

Kim Baltzer er ikke et ubeskrevet blad. Blandt andet har han deltaget på ”Den Censurerede Kunstudstilling” i Aalborg Kongres & Kulturcenter - nogle husker han måske fra portrætudsendelsen på TV.

Sammenlignes med Bech

Mange ser linjer tilbage til Poul Ankers Bechs malerier. Selv siger Kim Baltzer …

- Jeg er selvfølgelig smigret over sammenligningen, men for det første synes jeg ikke selv, at jeg har nået Bechs niveau og for det andet har Peter Bech (kendt fra TV) nok ret i, at mine malerier også bærer klare mindelser fra Turner og Friedrich. Jeg er meget glad for solen og lyset.

En rørende oplevelse

Kunstneren fortæller også om en overraskende oplevelse fra Frederikshavn.

- En dag blevet jeg ringet op af en ung pige fra byen, som gerne ville købe et maleri – og stor var min overraskelse, da hun fortalte, at det var for hendes konfirmationspenge, som hun på forhånd havde øremærket til maleriet. Det var virkelig rørende, siger kunstneren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...