Det gamle Økonomikøb i Læsøgade bliver en ny genbrugshøjborg for Blå Kors

FREDERIKSHAVN: Efter 15 år i Møllecenteret i Frederikshavn rykker Blå Kors Genbrug til Læsøgade i foråret 2020.

Her overtager de bygningen, der tidligere husede Spar-butikken og endnu tidligere var en del af Damsgaards aktiviteter.

Nu kommer der igen liv i den gamle købmandsbutik, idet Blå Kors Genbrug flytter ind i lokalerne.

Allerede nu er Blå Kors i gang med oprydning og planlægning, og når vi kommer ind i det nye år tager det rigtig fat.

- Vi har længe gået og overvejet en flytning. Butikken i Møllecenteret har i mange år været en god butik, men vi har brug for flere kvadratmeter for, at kunne præsentere vores varer bedst muligt for kunderne og for at kunne skabe ordentlige arbejdsforhold for medarbejderne”, siger Anders Christensen, der er chef for Blå Kors Genbrug på landsplan.

Blå Kors Genbrug går, med deres flytning ind til centrum, imod strømmen i Frederikshavn. Både Kirkens Korshær og Røde Kors har deres store møbelbutikker i udkanten af byen, hvor det er nemt at komme til og hvor der kører mange forbi. Hvorvidt det er en god idé at flytte en møbelbutik ind til centrum, svarer Anders Christensen:

- Her i centrum har vi fundet lokaler, der har charme og som samtidig er praktisk indrettet med porte. Desuden er alt samlet på ét plan, så medarbejderne undgår trapper.

- Ved at være i centrum kan strøgkunder få et stort udvalg af godt genbrugstøj, møbler og ting og sager.

- Samtidig er butikken omgivet af p-pladser, så det er stadig nemt for bilister at komme til butikken.

- Derfor ser vi ikke noget problem i at placere os i centrum. Kunderne skal nok finde os.”

Når Blå Kors Genbrug i det nye år går i gang med indretningen, sker det efter nye principper. Blå Kors har i flere år arbejdet en del med traller, men går nu i gang med at lave et nordisk tema, hvor træ og farver kommer i spil.

- Mange egetræsmøbler, specielt syret eg, er lige nu svært at sælge i vores butikker. Egetræsmøblerne har en fin glød og er robuste, så vi vil slibe og male, så det kommer til at fremstå på ny måde. Den nordiske stil og den gode plads, der er i butikken, giver mulighed for at skabe en butik, der er spændende, pænt indrettet og afstemt i farver, siger Birthe Jensen, der er Blå Kors’ indretningskonsulent.

Blå Kors forventer at kunne åbne butikken i Læsøgade i løbet af foråret. Overskuddet fra Blå Kors’ genbrugsbutikker går til at hjælpe udsatte familier i Danmark.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...