IS: Erfaren kunstskøjteløber og international dommer overtager trænerhvervet i FSF

Frederikshavn Skøjteforening har netop startet samarbejdet med den kun 28-årige træner, Kristín Helga Hafbórsdóttir fra Island.

Kristín Helga Hafbórsdóttir kommer med erfaring fra sin tid som kunstskøjteløber på nationalt niveau, som træner i både Island og i Norge og som international dommer.

Hun startede sin dommergerning i 2010 og blev i 2016 certificeret dommer under den Internationale Skøjte Union og har siden dømt til skøjtekonkurrencer rundt om i verden.

FSF havde besøg af Kristín Helga Hafbórsdóttir i ugen op til de Jysk/Fynske Mesterskaber og Cup i Iscenter Nord, hvor hun stod for al træning i samarbejde med tidligere kunstskøjteløber i FSF, Camilla Thomsen.

De formåede i samarbejde, og efter en periode med svingende resultater, at bringe løberne helt til tops – ikke hvor alle præstationer resulterede i medaljer, men hvor alle løbere præsterede markant bedre end ved den seneste konkurrence i Hvidovre.

Men medaljehøsten var nu ganske fin med tre Jysk/Fynske mestre og en flot 2. plads samt vindere af guld, sølv og bronze i Jysk/fynsk Cup. Hertil stod flere løbere for personlige rekorder.

Frederikshavn Skøjteforening ser frem til et godt og frugtbart samarbejde med Kristín Helga Hafbórsdóttir, som besidder en bred vifte af kompetencer.

Ikke blot på den skøjtetekniske side, som vi allerede har set stor kunnen på, men også hendes sociale og pædagogiske kompetencer samt personlighed har hun allerede med disse vundet skøjteløbernes hjerter, og hun favner alle, der bare gerne vil skøjte og have det sjovt - små som store.

Hun kommer dog ikke til at stå helt alene med trænergerningen.

FSF har i mange år sørget for at uddanne sine ældre medlemmer til hjælpetrænere, og som igennem årene har udviklet gode kundskaber som trænere for vores begynderhold og øvede skøjteløbere. Så hun vil få en solid støtte fra dem, til de yngre løbere.

Netop de små løbere er der mange af i Frederikshavn Skøjteforening.

Ved Jyllands/Fyns Cup var der tre deltagere i den yngste række, Chicks, alle fra FSF, og lørdag 10. november deltog yderligere syv piger i Funskate konkurrence i Gigantium i Aalborg.

For de fleste af disse syv piger, var det allerførste gang, at de skulle stå alene på isen til en konkurrence og løbe deres program.

De gjorde det alle super flot, og det blev til 2 medaljer, idet 7-årige Caroline Hagen Dam vandt guld i sin række, mens 7-årige Astrid Møller Carlsen vandt bronze i sin række.

Funskate konkurrencer er for de skøjteløbere, der endnu ikke har bestået det krævede mærke til at stille op i Dansk Skøjte Unions konkurrencer for konkurrence- og mesterskabsløbere.

Men med den store fremgang, som også de let øvede løbere p.t. viser, forventer Frederikshavn Skøjteforening, at disse piger i den nærmeste fremtid vil kunne bestå det krævede mærke for at kunne stille op i konkurrencerækken, hvori der er mulighed for at deltage i endnu flere konkurrencer i løbet af sæsonen.

Næste opgave for FSF’s nye træner og skøjteløbere bliver 7.- 9. december, hvor klubbens fem mesterskabsløbere, Frederikke Moll Harstad, Camilla Poulsen, Amalie Borup, Josephine Kærsgaard og Nikolaj Mølgaard Pedersen, deltager i DM i Odense.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...