Hold øje med postkassen! Inden længe får du nemlig en letlæst facitliste til, hvor du håndterer dit affald. Selv om det meste information i dag er digital, har Forsyningen også i år valgt at udsende en papirudgave af affaldshæftet. Erfaringen er nemlig, at rigtig mange husejere er glade for hæftet.

– Vi hører, at hæftet bliver gemt, og at folk bruger det, hvis de for eksempel er i tvivl om sortering af en bestemt type affald, eller hvis de har brug for at tjekke genbrugspladsernes åbningstider. Og så er det jo også lige en venlig påmindelse om, at vi alle skal sortere vores affald, forklarer forsyningschef Karl Villadsen.

I år bliver sorteringsvejledningen suppleret med kort information om, hvad der sker med affaldet, når du sorterer det korrekt.

– I små bokse i det nye affaldshæfte kan man læse, hvad de enkelte typer affald bliver genanvendt til. Vi bliver af og til spurgt, om det overhovedet nytter med alt den affaldssortering, og her er svaret klart ja. Genanvendelse er en fordel for både miljøet og økonomien. Og jo bedre affaldet er sorteret, jo nemmere er det at afsætte til vores modtagere, påpeger Karl Villadsen.

På genbrugspladsen

Udover sortering i hjemmene er genbrugspladserne en vigtig brik i den samlede affaldshåndtering i Frederikshavn Kommune. Pladserne er populære, og både affaldssorteringen og den efterfølgende genanvendelse har fungeret fint i mange år.

– Vi modtager store mængder affald på genbrugspladserne, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at rose brugerne af pladserne. De er blevet virkelig gode til at sortere affaldet i de forskellige containere. Typisk benytter de den samme plads, som de så kommer til at kende rigtig godt. Og er man i tvivl, er man selvfølgelig altid velkommen til at spørge personalet på pladsen.

Hæftet skulle være sendt ud før påske, men det blev udskudt, fordi genbrugspladserne var lukket for private i de første uger af Coronakrisen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...