For Simon Vejle skal arbejdet udføres til perfektion og på hans måde. Det er derfor nemmere at være sig selv, siger den 23-årige murer, der har startet eget firma i Frederikshavn med vejledning hos Erhvervshus Nord.

FREDERIKSHAVN: Mens mange af os har ligget på stranden og nydt sommeren herhjemme eller i udlandet, har Simon Vejle kørt rundt til opgaver i sin firmabil med påskriften Simon Vejle Murermester.

Han har i foråret startet sin egen virksomhed, og så er der ikke tid til sommerferie.

- Der er travlt, og når folk ringer og spørger på en opgave, er det som regel nu og her, og så er det jo surt at sige nej. Måske bliver der tid til lidt ferie, når vejret bliver lidt dårligere, siger Simon Vejle uden antydningen af at have ondt af sig selv.

Simon Vejle blev færdig som murer i 2016 og har blandt andet en andenplads til DM i Skills i fliser bag sig.

I vinters begyndte tanken at melde sig om at starte som selvstændig murermester for den unge frederikshavner.

- Jeg havde en stor lyst til selv at kunne planlægge min hverdag og mit arbejde. Jeg er jo nok lidt perfektionistisk, så jeg kan godt lide at arbejde at alene, så tingene bliver gjort på min måde, fortæller han.

Simon Vejle specialiserer sig i alt indendørs murerarbejde og finish i forhold til opsætning af fliser og klinker i fx badeværelse eller køkken og giver gerne kunderne med- og modspil på farve- og materialevalg.

Der er langt fra tanken hjemme i sofaen til rent faktisk at starte sin egen virksomhed, som Simon siger. Hans bank henviste ham til Erhvervshus Nord, der vejleder lokale iværksættere, og det fik realiseret idéen.

- Jeg havde fået oprettet CVR-nummer, men jeg havde brug for at snakke med nogen om, hvordan det at starte virksomhed i det hele taget fungerer. Hos Sidsel (iværksætterkonsulent) fik jeg svar på de praktiske spørgsmål fx omkring virksomhedsform, og vi fik snakket om min markedsandel og potentielle kunder. Jeg ved faktisk ikke, om jeg ellers var kommet i gang, da det ikke bare er noget, man lige gør, siger Simon, der har et fuldt professionelt set up med firmabil, firmatøj og professionel hjemmeside.

Sommerferien og weekender er inddraget og generelt ligger der rigtig mange timer i at være selvstændig, forklarer Simon Vejle. Når man arbejder hos kunderne fra kl. 8.00 – 16.00, så skal der sendes fakturaer og gives tilbud om aftenen eller på mobilen, mens han venter hos frisøren.

- Det er benhårdt arbejde at starte sin egen virksomhed, men man får også en stor forståelse for sin forretning ved at sidde med alle aspekter selv, som kan være guld værd. Simon har startet sin virksomhed med stor professionalisme og hårdt arbejde, som er nøglen til at lykkes, siger Sidsel Schmidt Andersen, iværksætterkonsulent hos Erhvervshus Nord.

Simon Vejle har da heller ikke fortrudt sin beslutning.

- Jeg er måske blevet lidt overrasket over, at der ligger så mange timer i det, men arbejdet giver også en tilfredshed. Jeg sendte et par billeder til en kunde, der var på ferie, af en fliseopsætning i hans badeværelse.

- Jeg fik en besked tilbage med, at det var super flot arbejde, og at der var kun ét ord for det: kvalitet. Det bliver man jo glad for, siger han med et smil.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...