Det er aldrig for sent at få et svendebevis - og så bliver man ofte rollemodel i tilgift

FREDERIKSHAVN: Tim L. Petersen og Benny C. Thomsen fra Orskov Yard kan efter fem ugers svendeprøve på EUC Nord skifte lærlingetitlen ud og kalde sig nyuddannede klejnsmede.

De har begge masser af erfaring fra tidligere jobs i den maritime branche, og dette har været en medvirkende faktor i forhold til, hvor de i tidernes morgen søgte læreplads.

Tim L. Petersen er, som han betegner sig selv, ud af en værftsfamilie, så for ham var det naturligt og et stort ønske, at han skulle i lære på et værft, og han er i dag meget stolt af svendebrevet med Orskov Yard stemplet på.

I erhvervsuddannelsessystemet kategoriseres man som voksenlærling, når man er 25 år og derover, og begge nyudlærte er i denne kategori, som også giver mulighed for afkortning af læretiden.

Benny C. Thomsen har så meget erhvervsrettet erfaring, at hans læretid har været afkortet med ni måneder, som er en væsentligt periode holdt op imod en læretid på normalt tre år og seks måneder.

Lærlingekoordinator Anette H. Sørensen har fulgt lærlingene undervejs, og haft en interessant dialog med lærlingene om grunden til at tage en uddannelse, som de har, i en voksen alder.

Begge oplyser samstemmende, at man står meget stærkere på arbejdsmarkedet med en gennemført uddannelse, og at komme i gang lidt senere er bedre end aldrig.

- Der er for eksempel mange flere jobs at søge som faglært end som ufaglært, siger Benny C. Thomsen, der af erfaring ved, hvad han snakker om.

På Orskov Yard er man glad for mikset i lærlingeflokken af unge og de lidt mere modne.

- Vi har kontinuerligt 18 lærlinge i lære på værftet, siger direktør Christina Ørskov.

- De helt unge kommer ofte uden den store erfaring fra arbejdsmarkedet, og det giver god mening, at voksenlærlingene fungerer som rollemodeller for dem, siger Christina Ørskov.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...