KUNST: Krydsninger mellem de uendeligt små og store fortællinger i billedkunstner Maria Wandels maleriske univers

Fredag 2. oktober præsenterer Vendsyssel Kunstmuseum en stor særudstilling med billedkunstner Maria Wandel med titlen Here (Once Again), Leaving the Gold.

Udstillingen præsenterer malerier i store formater, som arbejder med krydsningerne mellem det uendeligt små og store, der til sammen udgør en samlet fortælling.

Maria Wandel (f. 1977) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2005 og har siden udstillet på både gruppeudstillinger og soloudstillinger - blandt andet på Vendsyssel Kunstmuseum på gruppeudstillingen Vejen i 2014, og en mindre soloudstilling Parks and Hotel Rooms i 2015.

- I løbet af de seneste par år er der sket et spændende nybrud i hendes kunstneriske univers, idet hun har forladt det velkendte og de stramme kompositioner til fordel for det eksperimenterende og mere ekspressive penselstrøg. Vendsyssel Kunstmuseum er derfor glade for at kunne præsentere en særudstilling, lyder det.

Kan ikke lade være

Maria Wandel maler fordi hun ikke kan lade være, og hun er optaget af at rykke ved sit eget maleri ved at ændre måden at tænke og arbejde med maleriet på.

Udstillingen, der viser nye værker, er derfor et udtryk for en malerisk eksperimenteren, hvor hun undersøger hvad der er muligt med maleriet - både i forhold til teknik, men også i forhold til valg af motiver og sammenstillinger af disse.

Udstillingens værker skal ses som en del af en større sammenhæng - som en del af en samlet fortælling. En fortælling, der starter med forskellige nedslag i værkerne.

Men hvor fortællingen slutter er op til beskueren, og hvorvidt denne har lyst til og mod på at lade sig involvere og digte videre på den.

Udstillingen, der er blevet til i samarbejde med Kastrupgårdsamlingen, kan opleves på Vendsyssel Kunstmuseum fra fredag 2. oktober til 22. november.

Fernisering

2. oktober klokken 11-16 inviterer Vendsyssel Kunstmuseum, grundet udviklingen i forbindelse med Covid19, til en alternativ ferniseringsdag på museet.

- Der vil hele dagen være gratis entré, mulighed for at opleve den nye særudstilling samt en ny præsentation af samlingen med titlen ”Det store i det små”. På dagen er der desuden mulighed for at købe en ”Maria Wandel-Goodiebag” til særpris i museumsbutikken, oplyser museet.

Artist talk

Lørdag 3. oktober klokken 11-12 inviterer Vendsyssel Kunstmuseum til Artist Talk med billedkunstner Maria Wandel, hvor det vil være muligt at få et større indblik i hendes virke og værker.

Arrangementet er gratis efter betalt entré. For at kunne overholde gældende retningslinjer vil der blive udbudt et begrænset antal pladser, og tilmelding vil være nødvendig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...