Detail: Uddannelse baseret praktik fremfor teori

CoLearning opstarter i foråret 2019 en ny og spændende uddannelse på Frederikshavn Handelsskole. Den nye uddannelse, Erhvervsgrunduddannelsen (EGU), indeholder meget praktik, kun lidt teori og henvender sig til unge, som ikke kan gennemføre en anden ungdomsuddannelse.

CoLearning, der hvert år udvikler mere end 2.000 ledere og medarbejdere fra offentlige og private virksomheder, opstarter den 28. januar 2019 en helt ny uddannelse på Frederikshavn Handelsskole.

- Der er allerede 10 elever tilmeldt og fem deltagere på udvalgte dele af forløbet, og vi venter, at der kommer flere til inden EGU forløbet starter. Vi har etableret et godt samarbejde med UU Frederikshavn og ser frem til at hjælpe de unge mennesker igennem en stærk erhvervsgrunduddannelse med fokus på detail, siger Rasmus Borup Kristiansen, Udviklingschef ved CoLearning.

Erhvervsgrunduddannelsen varer normalt 2 år og består hovedsageligt af at være i praktik hos en arbejdsgiver og bliver kun afbrudt af enkelte skoleophold, hvor eleverne skal igennem en række salg og service AMU kurser, på Frederikshavn Handelsskoles kursusafdeling CoLearning.

Elever på erhvervsgrunduddannelsen modtager elevløn, når de er i praktik i en virksomhed og en skoleydelse, når de er på skole.

Optagelse og adgang til EGU forløbet

Erhvervsgrunduddannelsen henvender sig til alle under 30 år, som ikke kan gennemføre en anden kompetencegivende grunduddannelse. Det er UU ved Frederikshavn Kommune, som sammen med den enkelte elev udfylder en uddannelsesplan der beskriver, hvor uddannelsen skal foregå, og hvad uddannelsen skal indeholde. Erhvervsgrunduddannelsen har ingen særlige optagelseskrav.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...