Skolemarksvej kan være en realitet til det nye skoleår

STRANDBY: Eleverne på Strandby Skole kan se frem til en mere sikker dagligdag, når det gælder trafik. Ønsket om en ny skolevej i Strandby kan nu realiseres

Eleverne på Strandby Skole kan se frem til en mere sikker dagligdag, når det gælder trafik. Frederikshavn Kommune har netop modtaget godkendelsen fra Miljø- og Fødevareklagenævnet, der giver grønt lys til etableringen af den nye Skolevej i Strandby.

- Det glæder mig, at vi nu kan komme i gang med arbejdet. Vi får trafikken væk fra skolen og skaber trygge rammer for børnene, når de færdes til skole på egen hånd, fortæller Karsten Thomsen, Formand for Teknisk Udvalg.

Etablering af ny skolevej

Den nye skolevej skal hedde ’Skolemarksvej’ og får indgang fra Strandbyvej, som fører ned til havnen. Tanken bag den nye vej er at aflaste trafikken ved skolen og dermed forbedre trafiksikkerheden for skolebørnene.

- For at vi kan lykkes med opgaven, er det nødvendigt, at busser og biler kan vende og køre tilbage ad Skolemarksvej. Derfor anlægger vi en lille rundkørsel, så biler og busser sikkert og nemt kan komme fra skolen igen’ uddyber Karsten Thomsen.

Der bliver også etableret en buslomme og afsætningsplads, så forældre ikke skal ind på parkeringspladsen for at aflevere eller hente deres børn, ligesom busserne heller ikke skal ind på parkeringspladsen.

- Der bliver i forbindelse med afsætningspladsen anlagt en ny belyst sti, så eleverne kan gå sikkert og tørskoet til skole, afslutter Karsten Thomsen.

Arbejdet bliver igangsat hurtigst muligt, og Trafiksikkerhedsudvalget i Frederikshavn Kommune håber, at vejen står klar til det nye skoleår.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...