Byens liv: Prisen skal sætte vil sætte fokus på kvinder, som er inspirerende for andre

En nystiftet pris skal hylde nordjyske kvinder, der inspirerer andre og gør en positiv forskel. Kammeprisen er indstiftet af byrådsmedlem og leder i Aalborg Kommune Maja Torp, foredragsholder og Ph.d.-studerende Karina Burgdorff Jensen og Partner i Kruse Vask samt stifter og formand for Nordjysk Mad og Turisme Sarah Kruse.

Prisen er opkaldt efter Kamma Rahbek, der levede fra 1775-1829. Hun var en kulturpersonlighed og salonværtinde og blev med tiden billedet på den stærke kvinde, der med sine saloner var med til at skabe et rum, hvor fremtrædende medlemmer af samfundet kunne mødes, opbygge netværk og deltage i udviklende samtaler.

- Kammaprisens overordnede formål er at skabe et rum til at samle nutidens og fremtidens modige, intelligente og stærke kvinder i en moderne version af Kammas saloner. Vi ved, at der er mange dygtige kvinder i Nordjylland, som vi kan lære og blive inspireret af, men de er nogle gange svære at finde – og det må de ikke være. De fortjener at blive anerkendt og komme mere frem i lyset, siger Maja Torp i en pressemeddelelse.

Forventningen blandt de tre initiativtagere er, at den nystiftede pris vil bidrage til at synliggøre Nordjyllands kvindelige frontpersoner ved at belyse deres mange styrker og hylde de kvinder, som inspirerer andre, og som med deres virke og væsen giver andre mulighed for at engagere sig og gøre en positiv forskel i bedste Kamma Rahbek-ånd.

Skævvridning i Nordjylland

Prisen er første skridt mod at skabe en moderne version af Kammas saloner i Nordjylland. Håbet blandt stifterne er, at prisen på sigt vil brede sig til landets øvrige regioner.

- Prisen starter i Nordjylland, da det blandt andet er her, behovet er størst i forhold til at skabe lige muligheder for mænd og kvinder. Vi er langt fra i mål, og vi vil derfor bidrage til at skabe rammerne for, at flere kvinder kan træde frem i lyset og indtage større dele af erhvervslivet, end det i dag er tilfældet, siger Maja Torp.

I Nordjylland er det i dag kun få bestyrelsesposter og direktørstillinger, der besiddes af kvinder. En analyse foretaget blandt Nordjyllands 50 største virksomheder målt på omsætning viser, at det kun er to ud af 50 virksomheder, der i dag har en lige fordeling mellem mænd og kvinder i bestyrelseslokalet. Derudover har kun én af virksomhederne en kvindelig direktør, mens ingen kvinder besidder posten som bestyrelsesformand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...