FREDERIKSHAN: En ny kørestolskarrusel og lettere adgang gør Bangsbo Dyrehave mere handicapvenlig. Og en gruppe begejstrede børn og voksne fik sig en tur i Bangsbo Dyrehaves nye kørestolskarrusel, da borgmester Birgit S. Hansen indviede den.

Bangsbo Dyrehaves nye kørestolskarrusel og automatiske port blev indviet med både taler, højlydte hurraråb og nysgerrige børn og barnlige sjæle, der alle ville have en tur på havens nye karrusel.

Og der er ikke tale om en hvilken som helst karrusel. Det er nemlig en kørestolskarrusel, som kan bruges af alle, uanset om man er i kørestol, med rollator eller barnevogn. Karrusellen er Handicaprådets og Tilgængelighedsudvalget gave til Bangsbo Dyrehaves 40 års jubilæum samt Frederikshavns 200 års købstadsjubilæum.

- Tilgængelighed for alle er ikke bare noget, der skal vinges af, og så er den ged barberet. Nej, det er derimod en proces. Det er noget, man skal arbejde med kontinuerligt. For der er altid noget, der kan gøres bedre, sagde Birgit S. Hansen i sin åbningstale og fortsatte:

- Og denne gang er turen kommet til Bangsbo Dyrehave. Og det er ikke så underligt. For hvis det ikke skulle være her, hvor skulle det så være? Bangsbo Dyrehave er uden tvivl en af vores smukkeste og skønneste pletter. Og den skal vi selvfølgelig allesammen kunne nyde på lige fod.

Lige adgang for alle

Da kørestolskarrusellen er placeret ved naturlegepladsen på toppen af en bakke i Bangsbo Dyrehave, var det samtidig nødvendigt at etablere en ny adgang til pladsen, så den kunne bruges af kørestolsbrugere, dårligt gående og andre gangbesværede.

Derfor har Park og Vej, Dyrehaven og Tilgængelighedsudvalget besluttet, at porten ved Skovhusvej skal gøres automatisk, så biler med handicapparkeringskort kan køre ned til naturlegepladsen.

- Med disse tiltag kan handicappede i alle aldre få oplevelser med legepladsen, Dyreparken og naturen på lige fod med alle andre, udtaler formand for Handicaprådet, Aksel Jensen, der selv fik en karruseltur sammen med borgmesteren.

Er du bosat i Frederikshavn Kommune, har man et handicapparkeringskort og ønsker du at få adgang til Bangsbo Dyrehave gennem den nye automatiske port, skal du kontakte Dorthe Smidt fra Park & Vej. Hun sørger for at registrere dit telefonnummer, så du fremadrettet kan bruge din mobiltelefon til at åbne porten med. Dorthe kan kontaktes på doci@frederikshavn.dk eller 9845 6251

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...