Den nye klinik i sygehusets gamle modtagelse er interessant for de yngre læger

FREDERIKSHAVN: Den gamle modtagelse på Frederikshavn Sygehus er i fuld gang med at blive omdannet til en strømlinet lægeklinik.

Hen mod slutningen af februar er lokalerne klar - men allerede nu er alment praktiserende læge Peter Gaardbo Simonsens klinik ved at tage form i lånte nabolokaler - nemlig på sygehuset gamle børneafdeling på plan 2.

Og i løbet af december vokser den nye klinik fra at omfatte patienter tilknyttet Søren Bjerregaards klinik til også at omfatte patienter fra fra lægerne i Søndergade og Tordenskjoldsgade.

Samlet vil den nye lægeklinik omfatte 8000 patienter, og det kræver en del hænder at komme i mål på det.

Men den nye klinikejer, Peter Gaardbo Simonsen er fortrøstningsfuld.

Det er lykkedes ham at forene en del modne lægekræfter med en række nye - og det betyder, at der fra 2019 vil være 12 læger tilknyttet den nye klinik.

- Det er lykkedes at skabe rammerne for et fagligt miljø, der er interessant både for yngre og for ældre læger, siger Peter Gaardbo Simonsen.

Halvdelen af de ældre læger har bundet sig til mindst 3 arbejdsdage om uge og den anden halvdel med færre.

Desuden er der nu truffet aftale med en flere yngre læge, der er i gang med deres specialuddannelse.

- Vi får tre uddannelseslæger i løbet af foråret. Og to af de faste læger vil bliver supervisorer for dem, siger Peter Gaardbo Simonsen.

Ud over det lægefaglige miljø vil den nye klinik opruste med sygeplejesker, der hver har deres specialer.

I første omgang tilknyttes de seks sygeplejersker, der er i de eksisterende klinikker, men tanken er at ekspandere med en jordemoder i løbet af 2019.

På specialfunktionerne vil klinikken i øvrigt tilknytte en fysioterapeut - og fem sekretærer.

Så der bliver rift om lokalerne frem til den nye klinik er klar til at tage imod i marts, indrømmer Peter Gaardbo Simonsen.

- Vi forsøger at få tingene til at glide i de midlertidige lokaler og håber på forståelse fra vore patienter. Det er noget af et projekt at få tre klinikker med forskellige systemer til at spille sammen, men viljen er der, så det bliver helt sikkert godt, selv om vi ser frem til nogle turbulente måneder, siger Peter Gaardbo Simonsen.

Han selv siger farvel til sin klinik i Skagen, hvor han gennem mange år har været praktiserende læge på Skovbrynet.

Faktisk var han på vej på pension med retning mod sydens sol i de kolde vintermåneder - men for aalbækkeren, der havde sin opvækst i Hulsig, blev turen mod syd kun på 20 kilometer.

- Jeg synes perspektiver i klinikken, er spændende og det giver mig nogle udfordringer, jeg aldrig tidligere har haft. Det glæder jeg mig til, siger Peter Gaardbo Simonsen, som primært får en ledelsesfunktion i den nye klinik.

- Men skulle der mangle en mand i vagtberedskabet, så kan jeg jo sagtens gå ind, siger den nye klinikchef.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...