KOMMUNEN: En ny kaptajn har nu entret broen på historiske Hotel Frederikshavn.

Og kaptajnen hedder Gitte Vanggaard - nyansat hotelleder på det 121 år gamle hotel.

- Det er både med en vis ydmyghed over for hotellets enestående historie og en stor grad af gåpåmod, at jeg nu overtager ledelsen af dette særlige hotel, siger Gitte Vanggaard.

Hun er en erfaren spiller i den nordjyske hotelbranche med tidligere stillinger påRuths Hotel i Skagen og Hotel Lisboa i Frederikshavn.

CV’et tæller også en periode som selvstændig restauratør og en række uddannelser inden for hotelbranchen.

- Hvert hotel er en ny oplevelse, og selvom jeg har en god portion erfaring med i rygsækken, er det aldrig business-as-usual. Hotel Frederikshavn er helt unikt for dets dybe rødder i byen.

- Man mærker atmosfæren og historiens vingesus, når man træder ind. Derudover er hotellet ejet af en non-profit fond, hvis formål er at drive velgørenhed.

- Dét lægger lige en ekstra dimension på hverdagen, og hvorfor vi er her, siger Gitte Vanggaard.

Trods et stærkt bagland er Hotel Frederikshavn – ligesom de fleste andre aktører i branchen – ikke gået ram forbi gennem coronakrisen, og i foråret måtte man køre med begrænsede åbningstider i receptionen.

I dag er der atter liv på hotellet med private gæster, som er på kursus, og erhvervsgæster, hvor mange har en firmaaftale med hotellet. Men der er plads til flere.

- Jeg kommer som ny leder til et hyggeligt og nyrenoveret hotel, fyldt med atmosfære, og hvor ikke to værelser er ens.

- Jeg glæder mig og er klar til at trække i arbejdstøjet, så vi kommer styrket ud på den anden side af denne mærkværdige periode. Ikke bare hotellet her, men hele Frederikshavn som destination, for vi har så meget at byde på, og dét budskab skal vi meget længere ud med, understreger Gitte Vanggaard.

Hotel Frederikshavn er byens ældste hotel, oprindeligt grundlagt som sømandshjem i 1899. I

dag er det et moderne, veldrevet hotel, hvor både feriegæster og forretningsfolk holder til som stamgæster.

I alle 121 år har hotellet haft til huse på samme adresse i Tordenskjoldsgade, blot et stenkast fra havnen og få minutters gang fra byens mange tilbud.

Hotellet er senest renoveret i 2018 og råder over 55 forskellige værelser, en stor og åben reception, en morgenmadsrestaurant samt forskellige aktiviteter som billard, bordtennis og bibliotek.

Hotellet ejes af Fonden Hotel Frederikshavn Sømandshjem, hvis formål er at drive velgørenhed, bl.a. blandt søfolk og fiskere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...