En af byens omtrent vindstille zoner - og dem er der ikke mange af

FREDERIKSHAVN: Victor er altid fyldt med gæster som sætter sig i cafeens hyggelige hjørner, og nu har de åbnet en gårdhave, så cafégæsterne kan nyde en kop kaffe og en bid mad midt i den danske sommer.

Konceptet bag Victors Cafe har siden starten været, at den skal være i konstant udvikling, så man får sig en ny oplevelse hver gang man træder ind ad døren, og det nyeste initiativ er altså den nye gårdhave.

Cafeens ejere, farmand Jan Langthjem og datteren Annemette Møller Langthjem, er specielt stolte af, at gårdhaven næsten altid er helt vindstille.

Selv når det føles som efterårsvejr i gågaden, så vejret i gårdhaven nærmest som en varm sommerdag.

Victor er en familieejet café.

Her sørger Annemette Møller Langthjem for, at der altid serveres flotte kager og god mad i cafeen, og det er ikke så mærkeligt at gæsterne er vilde med de smukke kager, for Annemette Møller Langthjem modtog nemlig en guldmedalje for sit konditori til sin svendeprøve.

Ud over kagekunsten er cafeen også klar med mad - blandt andet smørrebrød.

Jan Langthjem har med sit kreative sind styringen når det kommer til cafeens hjemlige udtryk.

Han sørger blandt andet for, at indretningen bliver fornyet i ny og næ, og at der altid er ny kunst der pynter væggene.

De har gennem tiden udstillet kunst fra mange forskellige danske og udenlandske kunstnere, og de sælger også den kunst som de udstiller.

De forsøger at udstille kunst fra både nye som garvede kunstnere.

- Vi prøver at holde fanen højt, men til gengæld giver vi også nye chancer, siger Jan Langthjem.

Lige nu udstilles malerier af den lokale kunstner Antonio Viviano. Han er en garvet kunstner, men han udstiller ikke så meget længere, så dette er en god mulighed for, at få lov til at se hans kunst igen, siger Jan Langthjem.

For Jan Langthjem og Annemette Møller Langthjem er stadig udvikling nøgleordet, og på blandt nyhederne, der er på vej i pipeline netop nu er et navneskift.

Således vil cafeen snart komme til at hedde Café Victory.

Derudover har de to Langthjem planer om at åbne en lille delikatesseafdeling inde i cafeen.

Og så skal gårdhaven selvfølgelig også formes yderligere.

Blandt andet arbejder de på, at der skal bygges et halvtag, så de kan holde gårdhaven åben, selv når der ikke længere er høj sol udenfor.

- Vi holder den åben så længe som muligt, om vi så er nødt til at sætte nogle terrassevarmere op, så gør vi gerne det, siger Annemette Møller Langthjem.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...