MUSIK: I foråret skulle en ny musikfestival i Hjørring have haft sin debut

I foråret skulle en ny musikfestival i Hjørring have haft sin debut.

Den har titlen Midt i Marts og skal efter planen finde sted hvert år på en lørdag midt i marts. Men netop i sit debutår løb Midt i Marts ind i de efterhånden velkendte corona-problemer, og festivalen måtte udsætte sig selv blot 3 dage før den planlagte debut.

Så Midt i Marts 2020 er blevet til Primo Oktober 2020 og finder nu sted lørdag 3. oktober.

- Trods udsættelsen er vores program intakt. Festivalens ide er at præsentere musik, der kigger lidt ud over det sædvanlige. Vi har fokus på, hvordan vor egen tids komponister tænker og lytter sig til en ny musik, der modsvarer tidens udfordringer og spørgsmål. Vores programmer er på den måde et tilbud om at gå på jagt i det nye, i nogle musikalske eksperimenter, der nysgerrigt prøver at kigge fremad, lyder det fra arrangørerne.

- Vi er klar med en perlerække af musikere og sangere med en perlerække af programmer. Det er festivalens ide, at den både skal være scene for det lokale, det nordjyske og det landsdækkende, men også have et strejf af udlandet. Og sådan gælder det også debut-programmet, der præsenterer den dansk-tyske Taiga Strygekvartet, der for tiden baserer sig i København, sopranen Christina Dahl og pianisten Anne Mette Stæhr, klarinettisten Christian Larsen og Hjørring Kammerkor.

Og komponisterne i de enkelte programmer har den samme rækkevidde, fra lokale Eirik Moland, Bendt Astrup og Niels Chr. Rasmussen, fra Århus Jens Astrup, søn af Bendt Astrup, andre danske komponister som Erik Højsgaard, Ib Nørholm og Hans-Henrik Nordstrøm og spænder herfra helt til amerikanske Morton Feldman og hans kollega, minimalismekomponisten Philip Glass.

Det hele finder sted i Hjørring Seminariums festsal og starter klokken 14. Programmet er fordelt på 4 små koncerter, og der er adgang til at komme og gå efter lyst og behag. Vi byder på forfriskning undervejs.

- Vi tager en entre på 50 kroner, der til gengæld giver adgang til op til 3 timers musik og musiceren af fineste karat. Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...