Entreprenørvirksomheden Rohde Nielsen A/S har vundet EU-udbuddet på kystsikringen for de næste fem år

KOMMUNEN: Kystbeskyttelsen langs den jyske vestkyst fik en gevaldig saltvandsindsprøjtning, da midlerne til kystbeskyttelse på finansloven blev fordoblet til godt én milliard kroner i perioden 2020-2024.

Uden en massiv investering ville staten og kommunerne se ind i et scenarie, hvor havet hvert år ville æde løs af kysten, og værdier for mange milliarder kroner ville være i fare for at gå tabt, hvis havet bryder igennem klitterne til de bagvedliggende, lavtliggende områder.

Det gælder i vort område, hvor en lille del af midlerne skal anvendes på 4,6 km kyst ved Skagen og 1,1 km kyst ved Lønstrup.

Indtil nu har det været uafklaret, hvem, der skulle forestå entreprenøropgaven med kystsikringen, men det er nu faldet på plads.

Den danske entreprenørvirksomhed Rohde Nielsen A/S vandt opgaven med det billigste tilbud og skal dermed stå for opgaven i fem år.

Opgaven, som Rohde Nielsen A/S nu har vundet, går ud på at pumpe store mængder sand ind på kysterne, så havet æder af det tilførte sand i stedet for af kysten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...