Det gode børneliv og naboskab sikrede Golfhaven andenpladsen som årets villavej

FREDERIKSHAVN: For tredje år i træk har Nordjyske Bank i samarbejde med Ejendomsmæglernes Fond kåret Årets Villavej for at synliggøre og hædre det gode naboskab i Nordjylland.

I maj udløb fristen for indstillinger, og blandt dette års 200 indstillinger imponerede blandt andet Golfhaven i Frederikshavn, som netop har fået overrakt andenpræmien.

- Golfhaven viser, hvordan det gode naboskab kan føre til et suverænt sammenhold, hvor man også hjælper hinanden med det praktiske.

- På villavejen mødes man om fester såvel som fælles havedag og børnehentning. Det, synes vi i dommerpanelet, er inspirerende og et godt eksempel på en villavej, hvor fællesskabet virkelig trives, lyder det fra Steen Royberg, der er formand i Ejendomsmæglernes Fonds bestyrelse og en del af dommerkomitéen.

Blandt andre årsager, til at Golfhaven løb med andenpladsen, var også, at vejens beboere eksempelvis mødes over mad hver tredje måned, fejrer Sankt Hans i fællesskab og slår katten af tønden sammen.

De mange aktiviteter har ofte børnene i fokus, som de skiftes til at hente og bringe i dagpleje, skole og børnehave.

Samtidig er de voksne også gode til at mødes om eksempelvis fodbold eller fællesspisning, fortæller Louise Kold, som har indstillet vejen til prisen.

- Da jeg fik beskeden om, at vi i år er kåret som den anden bedste villavej, løb jeg straks ud på vejen og fortalte det. Vi er rigtig glade, overraskede og stolte over at blive nummer to.

- Men jeg var heller ikke i tvivl om, at vi skulle indstilles, for vi har virkelig et godt sammenhold.

- Golfhaven er en tryg og dejlig oase at bo i, og vi er som en lille familie, der hjælper hinanden. Vi har masser af arrangementer, hvor både børn og voksne er med, og præmien skal vi bruge på en god, fælles legeplads eller til vores årlige sommerfest, lyder det fra Louise Kold, som er beboer på Golfhaven.

Udover den fornemme pris modtager villavejen også en pengepræmie på 5.000 kroner, som skal bruges på et fællesarrangement på vejen.

- Vi er igen i år blevet bekræftet i, at det gode naboskab på de nordjyske villaveje stortrives, og her er det inspirerende at se, vejen udmønte det store engagement for godt børneliv og naboskab, fortæller Nordjyske Banks bankdirektør, Claus Andersen.

Han var sammen med Steen Royberg og direktør i Sol og Strand Feriehusudlejning, Per Dam Jensen, en af parterne i dommerkomitéen.

Foruden andenpladsen har dommerkomitéen også kåret en første- og tredjeplads, som i år går til Gartnervangen i Nibe og Venusvej i Skalborg, som vinder en pengepræmie på henholdsvis 10.000 og 2.000 kroner, der ligesom andenpladsen skal gå til et fælles tiltag på vejen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...