Region Nordjylland indfører nu krav om at der bestilles tid, inden det er muligt for borgere uden symptomer at få foretaget en test for corona.

Tidligere har det kun været nødvendigt, når man skulle testes i Hjørring, Nørresundby og Thisted.

Nu gør det sig også gældende i Hobro, Brønderslev, Frederikshavn, Brovst, Hirtshals, Læsø, Frøslev, Skørping og Aars. Fra i dag skal nordjyderne bestille tid på coronaprøver.dk forud for test for corona - alle åbningstider kan ses på regionens hjemmeside.

- Vi arbejder konstant på at gøre det nemmere og bedre for nordjyderne at blive testet for corona. Med tidsbestilling bliver det muligt at styre køen på de faste teststeder, og det bliver forhåbentligt hurtigere for borgerne at lade sig teste rundt omkring i regionen, oplyser Tina Beith, der er driftsansvarlig for Testcenter Danmarks aktiviteter i Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Tina Beith understreger, at man også med tidsbestillingerne bedre kan sikre det rette mandskab og ressourcer.

- Det gør det mere smidigt for os at planlægge, når vi har en pejling på antallet af borgere, der vil lade sig teste. Og den mere smidige planlægning skulle også gerne resultere i et mere effektivt setup, der igen kommer borgerne til gode, siger Tina Beith.

Der bliver kun en enkelt undtagelse til ovenstående regel – og det er når regionen akut rykker ud med mobile testenheder, hvis der pludseligt opstår et stort smittetryk meget lokalt.

Det var for eksempel tilfældet i forrige uge i Gjøl, hvor der blev oprettet et mobilt teststed med kort varsel.

Har du symptomer på Covid-19 (ondt i halsen, sygdomsfølelse, muskelsmerter, tør hoste og feber), skal du som det hele tiden har været tilfældet ringe til egen læge og få en henvisning til test.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...