Omvendt Julekalender er for sjette år i træk klar til de frederikshavnske elever

FREDERIKSHAVN: Igen i år kan lærere og elever i Frederikshavn Kommune vende julen på hovedet, når Omvendt Julekalender for sjette år i træk bliver tilbudt de danske skoler.

For børn og barnlige sjæle er morgenmørket ikke helt så slemt i december. Med både papirkalenderne, chokoladekalender, pakkekalender og udsigt til julegaver er der nok at glæde sig over i julemåneden.

Men Omvendt Julekalender, der er SOS Børnebyernes gratis tilbud til skoler, tilbyder et alternativ til gaveræset.

Sidste år deltog 280 skolebørn i Frederikshavn Kommune i kalenderen.

I alt var 50.000 børn fordelt på godt 800 skoler landet over med til at vende julen på hovedet.

I Omvendt Julekalender lærer børnene om børns vilkår i andre lande og om julens budskaber om næstekærlighed. I år kommer skoleeleverne på besøg i blandt andet Nepal, Zambia, Laos, Tanzania og Rusland. Samtidig kan eleverne gøre gode gerninger derhjemme, som belønnes med en lille mønt.

Pengene går til at hjælpe børn som dem, eleverne møder i kalenderen, så de kan vokse op i et trygt og kærligt hjem.

Gode gerninger bliver til en gave for livet

- Skoleeleverne er dybt interesserede i at vide mere om, hvordan deres jævnaldrende ude i verden lever. Eleverne lærer om børns vilkår, og de ser, hvordan vi kan hjælpe hinanden - både ude og hjemme. Alle de gode gerninger, eleverne gør, spreder glæde hos deres nærmeste og hjælper samtidig børn ude i verden. Vi håber, at rigtig mange vil være med igen i år, siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

Sidste frist for tilmelding til Omvendt Julekalender er 26. november.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...