Med tre nye moduler står Bangsbostrand Kirke rustet til at tage mod den aktive menighed

FREDERIKSHAVN: Bangsbostrand Kirke har fødselsdag 2. december - i år er det 1. søndag i advent.

Og selv om starten på det nye kirkeår altid er noget ganske særligt, så er denne 2. december mere end det i Bangsbostrand.

For søndagen er også dagen, hvor tilbygningen til Sydfløjen tages i brug - præcis et år efter spaden blev sat i jorden, 115 år efter indvielse af kirken og 26 år efter den gamle præstegård blev omdannet til kirkekontor og konfirmandundervisningslokaler.

Alle de nødvendige tekniske godkendelser og økonomiske bevillinger var på plads, og i løbet af det år, der er gået, er 12 millioner kroner blevet brugt på at skabe de nye rammer - og hele puljen er brugt alene til det formål.

- Vi har valgt at bruge hele bevillingen på at skabe de bedst tænkelige rammer og løse de udforinger, vi havde før.

- Det betyder, at der ikke er investeret i nye møbler - men vi går også ind for genbrug - det er jo gedigne møbler, vi i sin tid anskaffede, siger formanden for menighedsrådet Søren Borup, som dog gerne indrømmer, at det ville have klædt korprøvelokalet med et flygel.

- Men det må vente til vi får sparet sammen, siger formanden.

Det er en længe ventet tilbygning.

De nye lokaler skal forsyne sognet med de rammer, som har været længe savnet.

Den nye fløj omfatter nye kirkekontorer med nye og bedre lokaler til modtagelse af borgere med ærinde til kirken.

De tre nye moduler er bygget sammen med den eksisterende Sydfløjen, idet den tidligere mellemgang er fusioneret ind i de nye gangarealer, således at kirken får en dejlig stor åben foyer, der forbinder kirken med Sydfløjen.

Den manøvre skaber et reelt stort kirketorv, hvor der er masser af plads til forskellige aktiviteter - blandt andet kirkekaffe efter gudstjenesterne.

Kirkekontoret med kontorer til hver af de to kordegne har fået sin plads i det ene af de i alt tre moduler, byggeriet er opdelt i.

Det andet modul indeholder separate kontorer og mødelokaler, som skal bruges til mindre møder og for præsterne til samtaler med borgerne.

Og det sidste modul er der blevet et virkelig fremragende møde- og forsamlingslokale, der primært skal bruges som korøvelokale til kirkens 50 mand store kor. I øjeblikket øver koret i det lille loftlokale på 1. sal, hvor de står som sild i tønde og nærmest ikke kan presse klangen ud.

Under de to moduler mod øst er der kælder, der skal bruges til oplagring af den stigende mængde af rekvisitter, som aktiviteterne i en moderne kirke fordrer - her under ikke mindst stole. Der er naturligvis etableret elevator til kælderetagen og det gør håndtering endnu enklere.

Endelig er der etableret tidssvarende omklædnings- og badefaciliteter for personalet i kælderen.

Den nye fløj er bygget sammen med den oprindelige Sydfløjen, hvor det nuværende køkken er blevet betragteligt udvidet for at imødekomme de nye behov. Arealet er nærmest tredoblet og de nye maskiner er alle af en kvalitet, der vil kunne indgå i en smileyordning, hvis det var det man ønskede.

Der er etableret en ny opvaskemaskine, hvor alt håndteret i bakker, som efter endt tørring sættes over på rullevogne, som køres ind i skabene ind til de skal bruges til opdækning.

Og alt fungerer optimalt. Det er netop blevet testet under en korweekend i kirken.

Udvidelsen er sket ind i det tidligere kirkekontor, hvor der også er blevet plads til en lille personalestue.

Selv om byggeriet har stået på ønskelisten gennem mangfoldige år, så har det ikke været uden betragtelige gener at nå i mål.

Byggeriet har nemlig betydet, at der i dette efterår ikke har været et køkken til rådighed og at kirkekontoret har haft sin midlertidige plads i det ene af konfirmandundervisnings-lokalerne.

Men nu tegner der sig en gylden fremtid for menighedslivet i Bangsbostrand Kirke - rammerne er i hvert fald opdateret i den grad, hvor de fleste ønsker vil kunne indfries.

Tilbygningen er tegnet af Arkitektfirmaet Bundgaard Aps og det er firmaet Thomas Nielsen og Søn A/S, der har haft hovedentreprisen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...