Frederikshavn Bryghus har nu for alvor etableret sig i det nye bryggeri i hjembyen

FREDERIKSHAVN: - 4. juni sidste år stod korn her, nu er der et bryggeri. Jeg startede med at grave ud til fundament og sokkel, og så fik vi sat den her hal op.

Sådan beskriver indehaver af Frederikshavn Bryghus, Lars Trie, den hurtige forvandling på adressen Knivholtvej 17, hvor det nye bryghus er opført.

Han er entreprenør, så det med at grave ud kunne han selv klare.

Siden er det gået stærkt.

Det første bryg i postnummer 9900 blev sat over i begyndelsen af december, og det er nu klart til at komme på fustager og flasker.

De andre bryg er lavet på andre bryggerier, hvor frederikshavnerne har lejet sig ind.

Den kinesiske udfordring

Brygværket er fremstillet i Kina, og i efteråret kom det i fire containere.

- Der var bare lige det, at samlemanualen var på kinesisk. men heldigvis havde alle rør og slanger et mærke på, og så skulle vi bare finde dem, der passede sammen. Det lykkedes, og der manglede ikke noget, fortæller Lars Trie.

Brygværket var faktisk bestilt til USA, og Lars Trie ved ikke, om det var et resultat af den gærende handelskrig mellem Kina og USA, der gjorde, at den amerikanske kunde sprang fra aftalen, som har resulteret i, at det amerikanske bryggeri havnede i Frederikshavn.

Ny brygmester

Det første bryg er lavet af Kent Boalth, som siden har valgt at stoppe.

I stedet er tyske Tom Schafferhans, som tidligere var på Søgaards Bryghus i Aalborg, ny brygmester, og han satte sit første bryg, en forårsøl, over på sin allerførste arbejdsdag, 10. januar.

Samarbejde med Knivholt

Frederikshavn Bryghus har lavet en aftale med den nærliggende Knivholt Hovedgaard, som skal levere økologisk malt fra en fem hektar stor kornmark.

I første omgang er markedet også lokalt omkring Frederikshavn og omegn.

- Når vi får fuldt tryk på, skal vi længere omkring og have fat i flere butikker, restauranter og cafeer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...