Frederikshavn Kommune arbejder på at etablere en geopark, der skal formidle vores unikke natur, landskab og kulturhistorie. På Frederikshavn Bibliotek er der i uge 42-43 en udstilling om geoparken.

Deres udsendte har sendte udstillingen, som er rigtig god at blive klog på, hvad en geopark vil sige. I en geopark er der særlige steder, geositet, som får opmærksomhed og formidling, så besøgende kan blive klogere på stedets geologi og kulturhistorie.

Fem geosites, de fleste kender og som nævnes i udstillngen er Råbjerg Mile, Råbjerg Stene, Gårdbo Sø, Pikkerbakken og Volstrup-sletten.

Med udstillingen følger en lille konkurrence

I Frederikshavn Kommune arbejder vi på at etablere en Geopark, med afsæt i lokalsamfundene – derfor er netop dit bidrag vigtigt, da du sandsynligvis sidder inde med en masse viden om dit eget lokalområde og dets særlige historie.

Som led i dette arbejde er der i uge 43 en udstilling og konkurrence om den fremtidige Geopark på Frederikshavn Bibliotek.

Udstillingen står på borgertorvet, mellem Rådhuset og Frederikshavn Bibliotek. - I arbejdet med en Geopark, er borgernes input vigtige. Derfor lægges der i udstillingen op til, at alle blandt andet kan komme med viden om særværdige steder og indsende fotos, som er med til at illustrere, hvilket særegent landskab vi har i kommunen. De indsendte fotos vil løbende blive vist på udstillingen, siger projektleder Hanne Vittrup Buus fra Frederikshavn Kommune.

Ved udstillingen kører der en lille konkurrence med tre spørgsmål om geoparken. Her kan man få en idé om hvad der er et geosite, Du kan enten tage en seddel på biblioteket eller sende din besvarelse til geopark@frederikshavn.dk. Og du kan vinde en pandelampe.

Konkurrencen:

1) Hvad vejer ’Dynen’, der ligger ved Frederikshavn Station?

220 ton

270 ton

340 ton

2) Hvad hedder Frederikshavn Kommunes højeste punkt?

Kig Ud

Øksnebjerg

Pikkerbakken

3)Hvor findes Frederikshavn Kommunes sydligste krumodde?

Sæby sydkyst ved Professorens plantage

Sæby strand syd for havnen i Sæby

Stensnæs ved Voerså

Vinderne vil blive kontaktet direkte.

Dele af udstillingen skal også vises på de øvrige biblioteker i hele kommunen i løbet af de kommende uger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...