Flere publikummer gæstede festivalen over de fire dage

FREDERIKSHAVN: Nordisk Filmfestival, som arrangeres hvert andet år i Maskinhallen og i Manegen i Sæby, blev i år besøgt af ca. 1400 gæster til det spændende program, som kørte fra torsdag til søndag.

Filmfestivallen bliver arrangeret af en flok frivillige, i samarbejde med Frederikshavn Kommune, Det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje samt lokale sponsorer, og den har siden 2003 været et tilbud til filmelskere.

Filmene spilles bl.a. i Maskinhallen i en hyggelig atmosfære hvor man sidder i sofaer.

De fleste forestillinger er gratis.

I år kunne man opleve hele 29 forskellige spille-, kort- og dokumentarfilm samt koncert med bl.a den nordjyske sangskriver Søren Krogh sammen med guitaristen Janus Bechmann.

Fredag var der arrangeret Grønlandsk aften på festivallen med musik fra bandet Avani, mad fra Arctic Street Food samt guidet forevisning af dokumentarfilmen Lykkelænder med besøg af produceren Rie Hougaard og skuespilleren Vivi Nielsen.

Lørdag var festivallen rigtig flot besøgt. Den norske film ”ud og stjæle heste” spillede i en næsten fyldt Maskinhallen. Og sidst på eftermiddagen var dokumentarfilmen ”krigsfotografen”, om den danske fotograf Jan Grarup, også velbesøgt.

Lørdag aften blev afrundet med 4 film fra årets elevproduktioner på Filmmaskinen. Filmmaskinen er et tilbud til unge mellem 18 og 25 år i Frederikshavn Kommune. Gennem et år arbejder man med sin egen film fra ide og manus til færdig klippet film med premiere på Nordisk Filmfestival.

Formand for Frederikshavn Kommunes Kulturudvalg Anders Broholm, var inviteret som gæstetaler og han pointerede i sin tale vigtigheden af at Frederikshavn kan tilbyde et unikt kulturtilbud som netop Filmaskinen og Nordisk Filmfestival.

Det var en glad Jens Ole Amstrup, der søndag efter sidste forestilling for 150 gæster i Manegen i Sæby, der kunne se tilbage på en velafviklet festival samt konstatere en pæn fremgang i antallet af gæster i forhold til 2017.

- Vi er rigtig godt tilfreds med festivalen i år. Vi arbejder hårdt på arrangementet i et helt år, og så er det fedt at folk bakker op og besøger festivalen. Vores tilbud om skolevisninger blev dog ikke helt udnyttet i år. Vi måtte desværre aflyse to forestillinger, så vi kunne godt tænke os, at skolerne ville være bedre til at gøre brug af vores tilbud næste gang i 2021 siger Jens Ole Amstrup.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...