KOMMUNEN: Med en donation på 89.000 kr. fra TrygFonden kan Foreningen Jordforbindelsen videreuddanne to af sine frivillige i naturbaseret rehabilitering samt afholde kurser baseret på naturterapi for udsatte vendelboer. Kurserne skal styrke deltagernes mentale og fysiske sundhed gennem terapi i den nordjyske natur.

Mindfulness i naturen, nærvær omkring et bål, skovbadning og stillevandringer er en del af de aktiviteter, som deltagerne på kurserne kan opleve. Kurserne er ”træningsforløb” for henholdsvis mænd og kvinder med fysiske og/eller psykiske helbredsproblemer. Formålet med kurserne er at naturterapi for udsatte vendelboer hos personer, der har oplevet en livskrise, ved at genskabe kontakten til naturen, sanseligheden og kropsligheden i et støttende fællesskab.

- Mange unge og voksne er i dag udfordret af en stigende præstationskultur, og det resulterer desværre ofte i stress, depression og angst. I Foreningen Jordforbindelsen vil vi gerne hjælpe mennesker til en mindre stresset hverdag ved at finde den ro, som vi mennesker traditionelt har fundet i naturen, siger Carsten Hjerresen, formand i Foreningen Jordforbindelsen, og fortsætter:

- Med donationen fra TrygFonden har vi fået mulighed for at videreuddanne os, og vi kan give en række vendelboer chancen for at opleve, hvad naturterapi kan gøre for kroppen og sjælen. Kurserne vil foregå på stranden, i skoven og ved plantager i Vendsyssel, så deltagerne efterfølgende har fået inspiration til lokale naturmiljøer, hvor de kan finde ro.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland, der har givet donationen som led i TrygFondens samlede arbejde for at skabe bedre trivsel og give alle en plads i et positivt fællesskab.

Et forløb varer ni uger, hvor gruppen mødes én gang om ugen i tre timer. Der er allerede holdt ét kursus for mænd i 2020, og der planlægges to kurser i 2021 – ét for mænd og ét for kvinder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...