Katrine og Kenneth Lindgren Johansen solgte huset i Århus og flyttede tilbage til Nordjylland. Og så gik de ellers i gang med at bygge eget hus og virksomhed

FREDERIKSHAVN: Erfaringer kan godt være en billet til et tog, der er kørt.

Sagt med andre ord - så er det svært at spå - især om fremtiden.

Og havde 30 årige Katrine Lindgren Johansen og 33 årige Kenneth Lindgren Johansen, vidst, hvad de ved nu, havde deres liv sikkert taget en anden drejning end den, de valgte.

Der er noget fascinerende over mennesker, der overkommer mere end de fleste.

Hvordan får de tid, og hvor får de energien fra, spørger man sig selv.

Katrine og Kenneth Lindgren Johansen hører til den gruppe af mennesker, der rider samme dag, de sadler.

For kort tid siden flyttede de to fra Århus og tilbage til Nordjylland. Og lige der, hvor en usynlig skillelinje skærer Frederikshavn og Sæby fra hinanden, ligger et nyt boligkvarter.

Strandkanten hedder det, og Katrine og Kenneth Lindgren Johansen købte sig en grund her og gik så i gang med et større projekt.

De tegnede selv det hus, der skulle bygges, og de forberedte desuden at bygge det meste af huset selv.

Samtidig med, at de begge havde andre forpligtelser at tage sig af.

To børn, fast arbejde og en nystartet virksomhed, for eksempel.

Hun er egentlig uddannet cand. oecon., men sammen med sin søster Anne designer Katrine nu overtøj til børn.

De kalder firmaet for By Lindgren.

Kenneth er udlært hos Mister i Sæby men arbejder hos Kaufmann på Strøget i Århus og må derfor pendle dagligt.

Men al fritid bruges på at færdiggøre det hus, de startede med at bygge i efteråret. Og hvis alt går vel, så flytter de ind i midten af juni.

Det har været en hård, men god proces, mener Katrine Lindgren Johansen:

- Jeg har også indimellem været i tvivl om, hvorvidt vi har gjort tingene i den rigtige rækkefølge. Var man hardcore iværksætter, boede man jo i en kælder og havde solgt alt.

- Vi er gået en anden vej, har sat os relativt dyrt og fået børn tidligt. Men heldigvis har vi fået stor hjælp af vores familie.

- Min far og svoger og Kenneths far og bror er alle håndværkere, og de har været en uvurderlig hjælp, som vi ikke kunne have været foruden.

Det vil være svedfremkaldende for de fleste blot at tænke på, hvad de to overkommer.

Men gået på klingen så er de enige om, at de også har været udfordrede undervejs:

- Det er mere end et fuldtidsarbejde at sætte hus i stand, samtidig med at man skal alt muligt andet. Og der har også været megen spildtid i vores projekt.

- Havde vi haft professionelle til at gøre arbejdet, havde der været meget tid at spare. Til gengæld ville det have været dyrere, og det primære for os har været at holde udgifterne nede, siger Katrine Lingren Johansen.

- Entreprenør Ulrik Bisgård, har bygget flere af husene herude. Det var helt naturligt for os at vælge ham, og det viste sig også at være det helt rigtige valg.

Men selv om det har været hårdt undervejs, så synes Kenneth Johansen, at deres fællesprojekt har ført meget godt med sig.

- Vi bestilte et råhus, som de siger på håndværkersprog. Resten besluttede vi at bygge selv.

- Og du kan godt sige, at det er i den beslutning, man slå hjernen fra og tænker, at alt nok skal blive godt om et halvt års tid. Og så knokler man på og sætter sit forhold på pause.

- Til gengæld får man en masse energi ud af, at man arbejder på sit eget projekt. Intet har som dette kunnet engagere mig.

- Det har været en prøvelse for familien, men det har også rystet os rigtigt godt sammen.

Én af konsekvenserne ved husbyggeriet er, at firmaet By Lindgren - som Katrine Lindgren Johansen altså har sammen med sin søster - ikke er så langt fremme, som det kunne have været. Det skal der arbejdes med.:

- Jeg har trykket på bremsen i den henseende, men det skal der snart arbejdes med. Min søster Anne og jeg har godt nok været ret aktive på især Facebook og Instagram, og vi har solgt en del. Men det bliver nok snart til en webshop, og det er også blevet nemmere, nu hvor jeg er flyttet tættere på, siger Katrine Lindgren Johansen.

Og så var der det med erfaringerne og det med at være bagklog.

År lærer mere end mange bøger, siges det, og Kenneth Lindgren Johansen ved godt, hvordan han ville have handlet, hvis han havde kendt til de strabadser, der lå forude:

- Jeg kan sige, at jeg ikke ville gøre det om. Om tre måneder, når vi forhåbentlig er helt færdige med huset, er jeg garanteret stolt over, hvad vi har nået, og jeg vil uden tvivl opleve en stor tilfredsstillelse ved det hele. Men jeg ville ikke gøre det om. Det har været hårdt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...