Globale fortællere går tæt på livet i Zanzibar

FREDERIKSHAVN: I slutningen af august måned rejste fire unge danske kvinder til Zanzibar.

De skulle bo der en måned og havde fået at vide, at de skulle opfatte sig selv som journalister på jagt efter historien om, hvad det vil sige at bo på Zanzibar som kristen.

De fire piger er nemlig ansat af Danmission som Globale Fortællere og er nu i gang med næste fase af projektet, nemlig at rejse rundt i hele Danmark og fortælle primært konfirmander, men også børn og voksne i andre sammenhænge om Danmissions dialogprojekter på Zanzibar.

Det kan man høre mere om ved en særlig sogneeftermiddag i Hånbækkirken tirsdag 27. november kl. 15.

En af de pigerne er 20-årige Thea Brogaard fra Bangsbostrand.

For hende er det en drøm, der går i opfyldelse.

Hun har kendt til de Globale Fortællere i mange år og syntes, det var en utrolig fin måde at komme ud og opleve verden på. Både fordi det er et rigtig meningsfyldt arbejde, men også fordi man jo ikke rejser som turist, men faktisk kommer til at lære nogle mennesker fra en anden del af verden godt at kende.

- Zanzibar er en del af Tanzania og er en lille øgruppe som ligger ud for Dar Es Salaam ved Afrikas østkyst. Øen er overvejende muslimsk, og de fleste af de kristne, som bor på øen, har deres arbejde inden for turisme – bl.a. af den grund, at muslimer ikke må servere alkohol, det lader de de kristne om, fortæller Thea.

At leve som kristen som minoritet har en konfliktfyldt historie bag sig og Danmissions projekt er at bidrage til at skabe et samfund, hvor kristne og muslimer kan leve sammen side om side.

Det gør man på flere måder.

Man har lavet syskolen Upendo, som uddanner både kristne og muslimske kvinder.

Upendo betyder kærlighed på swahili og formålet med skolen er at give kvinderne et håndværk, de kan skabe en karriere ud fra. Det er kvinder, som er færdige med skolen, men som enten ikke har penge eller høje karakterer nok til at kunne læse videre. Men den bagvedliggende agenda er at samle kristne og muslimske kvinder i det samme rum omkring håndværket for på den måde at lade dem lære hinanden at kende og skabe dialog om, at kristne og muslimer godt kan arbejde sammen. Skolen drives af Danmission sammen med Den lutherske Kirke på Zanzibar.

Der er også skabt et fodboldhold for både kristne og muslimer.

På andre hold kan man blive smidt af holdet, hvis de finder ud af, at man er kristne.

Men på dette hold beder man både en kristen og en muslimsk bøn før og efter kampen.

Der findes også forskellige ungdomsklubber for både kristne og muslimer, og det nyeste projekt er en uddannelse i interkulturelle forhold.

Det er en 2-årig uddannelse på universitetsniveau, som går ud på at lære at løse konflikter, som bunder i forskelle i tro og kultur.

Lige nu rejser Thea rundt sammen med Camilla fra Aarhus, mens Sarah og Luna udgør det andet hold.

Efter jul kommer 4 unge fra Zanzibar her op, og så bliver de 2 hold til 4, som kommer til at rejse Danmark endnu tyndere med de unge fra Zanzibar som primære fortællere og de danske piger som tolke.

Bangsbostrands konfirmander får også besøg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...