I forestillingen Tango på Vendsyssel Teater skal vi med på en slægtsrejse fuld af overraskelser

HJØRRING: Hvad sker der, når man graver i familiehistorikken for at finde frem til sine rødder? I forestillingen Tango på Vendsyssel Teater skal vi med på en slægtsrejse fuld af overraskelser i søgen på at få brikkerne til at falde på plads.

I denne forestilling følger publikum en mands søgen på svar om sit ophav – om sin oldefar, som ingen taler om. Det eneste hovedpersonen ved om ham er, at han i begyndelsen af 1900-tallet emigrerede til Argentina. Men motiverne for hvorfor hans oldefar flygtede, er endnu ukendt... Nysgerrigheden på at kende motiverne vokser, og indholdet i en kuffert bringer ham tættere på familiehemmeligheden, der ikke alene kan forklare oldefarens flugt, men som også kan tegne et billede af, hvem oldefaren var.

Hovedpersonen finder mange ligheder mellem ham selv og oldefaren – udseendet, temperamentet og længslen. Vendsyssel Teaters dramaturg Ditte Bladt-Hansen fortæller:

- Denne forestilling berører et eksistentielt tema, som er relevant for de fleste: Hvor vi kommer fra, og hvordan det har formet os? Det er en nysgerrighed, som er genkendelig på tværs af aldre - forestillingen kan faktisk ses af børn helt ned til 11 år. Formidlingen, og det univers, der skabes omkring, udløste en Reumertnominering i 2019, og vi er glade for at kunne give publikum muligheden for at opleve det.

Historiefortællingen akkompagneres af den argentinske guitarist, der bidrager med charme og små replikker til den undrende og ihærdige hovedperson.

- Musikken bevæger publikum ind i et pulserende Sydamerika, hvor publikum nemt kan blive udfordret på evnen til at sidde stille på teaterrækkerne, når de instinktive rytmer sættes i gang, og pirrer den indre danselyst, tilføjer Ditte Bladt-Hansen.

Tango handler om at passe ind, om drømme, længsel, opklaring, afklaring og frihed. Om at lære af sine forfædre, og have mod til at være tro mod sig selv. Det er en rejse, der strækker sig fra farmorens loft i Danmark til Argentinas varme og livlige gader.

Teater O og Nørregaards Teater står bag forestillingen, og karakterne spilles af Lars Dammark og Alejandro Sancho. Det unge talent, Asta Kamma August har med stykket sin instruktørdebut – hun kunne sidst opleves på Vendsyssel Teater som Ofelia i ’Hamlet’ (2017).

Tango spiller mandag d. 2. november kl. 19:30.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...