Alle 3. klasserne fra Voerså i syd til Skagen i nord er budt til Musikskoledage over tre uger

KOMMUNEN: Musikskoledage er et samarbejde mellem Musikskolen og Folkeskolerne, hvor idéen er ret simpel. I stedet for at være på skolen, besøger eleverne i stedet for Musikskolen.

Denne gang, var det 3. klasses eleverne fra Privatskolen Sæby og Sæby Skole Syd, der var de heldige og samledes til en formiddag i Manegen i musikkens tegn.

- Vi forsøger, at nå ud til alle 3. klasserne på kommunens skoler, som på dagen for arrangementet kommer til at både se, høre og måske prøve udvalgte instrumenter.

- Dagen sluttes af med at eleverne synger Musikskolesangen, som er komponeret af vores kollega Tove Therp i Skagen, fortæller Lasse Baggenæs, som er afdelingsleder på Musikskolen i Frederikshavn Kommune.

Som en del af børnenes almen musikalske dannelse er formålet, at vise dem forskellige instrumenter, hvordan de fungerer og ikke mindst, hvordan de lyder.

De får også mulighed for at prøve dem og hvis det fanger dem tilbyder Musikskolen efterfølgende, at alle elever på 3. klasses årgang i Frederikshavn Kommune, helt gratis kan komme og modtage undervisning 3 gange på udvalgte instrumenter, for netop at se om tilbuddet er noget for dem, siger Lasse Baggenæs.

Musikskolen har stillet sig uil rådighed for 2. klasserne ved to seancer i Manegen i Sæby og ved to seancer i Det Musiske Hus i Frederikshavn.

Og onsdag 2. oktober fortsætter festlighederne både i Skagen på Kappelborg og i Det Musiske Hus igen.

Sidste mulighed for 3. klasserne er tirsdag, 8. oktober på Kappelborg i Skagen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...