Pikkkerbakken klares nu med pedaltramp

FREDERIKSHAVN: Efter et kæmpe arbejde er MTB-sporet på Pikkerbakken nu færdigt, og lørdag blev det officielt indviet. Det var en stolt borgmester Birgit Hansen der holdt åbningstalen, og til dagens lejlighed havde hun udskiftet borgmesterkæden med en cykelkæde. Stolt fordi det var nu det tredje MTB-spor i kommunen, hun havde indviet på 2 år.

Frederikshavn kommune blev i 2018 årets friluftskommune, og det blev man fordi man understøtter mange forskellige aktiviteter i det fri og samtidig forsøger at give plads til alle i vores natur og det er det nye MTB-spor et godt eksempel på.

Det nye spor på Pikkerbakken som er ca. 4 km langt er anlagt ved siden af gangstierne, så cyklisterne ikke vil være til besvær for gående og hundeluftere. Der skal være plads til alle i vores natur og naturen er danskernes foretrukne sted at dyrke motion. Sporet er blevet anlagt i et tæt samarbejde mellem kommunen, lodsejere og frivillige fra North East Coast 9900 Trailbuilders.

Kommunen har bidraget med grus og maskiner mens frivillige sporbyggere har stået for det hårde arbejde på bakken, og her roste Birgit Hansen især tovholder Danni Rishøj for hans kæmpe indsats.

Steen Uggerhøj, som ejer en stor del af jorden hvor sporet løber, holdt også tale og fremhævede hele projektet som et godt eksempel på et fantastisk samarbejde mellem frivillige, kommunen og erhvervet i området.

Han var tydeligt stolt af resultatet og kunne fortælle at der arbejdes på at anlægge et vaskeområde til cyklerne i den gamle hestestald på den anden side af vejen. Ekstra faciliteter som kan gøre området endnu mere attraktivt for cykelturister.

Det har været vigtigt for kommunen at sporet blev anlagt så det kunne køres af de fleste.

Sporet er anlagt som et blåt spor og planlægningen af sporet er blevet til i samarbejde med Henrik Karlsen fra OnTrail.

Henrik er professionel sporbygger og arbejder med at graduere sporene i Danmark.

Det var ham som åbnede øjnene hos kommunen for hvilke fantastiske muligheder området havde, for at anlægge et bynært spor med en fantastisk udsigt og natur.

Henrik Karlsen som også kørte sporet, fortæller at det samarbejde der har været i Frederikshavn er helt unikt.

Han har ikke andre steder i landet mødt den samme entusiasme og fremhæver også kommunens og lodsejernes aktive deltagelse i projektet.

OnTrail er et projekt som er startet af Nordea Fonden. Nordea Fonden har også bidraget med midler til stolper og skiltning på sporet.

Efter talerne blev snoren klippet og en gruppe af de hurtigste unge ryttere blev sendt afsted først.

Flere af dem var kørt fra Aalborg.

Det var blandt andet Sofie Heby Pedersen som er dansk mester og som i oktober vandt guld ved ungsdoms-OL i Buenos Aires. Sofies lillebror Gustav Heby Pedersen der også er dansk mester og som sidste år vand guld ved EM i Italien samt Markus Kaad Heuer som også er Danmarksmester og som kører for Dansk Mountainbike klub.

Ingen af dem havde tidligere cyklet i Frederikshavn, men de var positivt overraskede og fremhævede især den gode træning på opkørslen samt den flotte udsigt på nedkørslen.

Pikkerbakken viste sig i øvrigt fra sin allerbedste side, da man efter en times kørsel kunne indtage en forfriskning og en grillpølse på toppen. Og det var der bestemt brug for efter et par ture op og ned.

Nu kan der kun opfordres til at bruge sporet og har man fået lyst til at deltage i sporarbejde, har gutterne i North East Coast 9900 Trailbuilders altid brug for ekstra kræfter.

Danni Rishøj har stadig ambitioner om forlængelse og forbedringer på sporet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...