Målrettet indsats giver specialister til virksomhederne i Danmarks nordligste kommune

FREDERIKSHAVN: Flere af Frederikshavn Kommunes virksomheder har haft udfordringer med at finde de rette kandidater, når nye stillinger skal besættes.

Derfor kickstartede Frederikshavn Kommune i 2017 tiltrækningskampagnen Move North, der skulle være med til at tiltrække højtuddannet, specialiseret arbejdskraft til kommunen – og virksomhederne bruger tilbuddet i højere og højere grad.

- Vi kom virkelig godt fra start.

- Inden for de første 14 dage havde vi 200 CV’er i kandidatbanken, og i dag har vi matchet flere end 40 stærke kandidater, der er kommet i job – og så har vi knap 700 CV’er klar i banken til, når der bliver behov for det, fortæller Kåre Holdt Madsen, som er Move North’s tiltrækningskoordinator.

Blandt de 700 CV’er har flere af kommunens virksomheder således god mulighed for at finde en højtuddannet medarbejder, der også er interesseret i at bo og arbejde i en af kommunens byer.

Kommunens virksomheder kan gratis benytte sig af kandidatbanken, når de har behov for at ansætte specialister.

Siden sommeren har ME Production og Hauschildt Marine gjort godt brug af den mulighed.

Disse to virksomheder samarbejder om udvikling og fremstilling af systemer til rensning af røggas fra skibsfarten – de såkaldte scrubbere.

Midt i september offentliggjorde ME Production, at man havde landet en ordre på 300 millioner kroner på disse anlæg.

- Det skabte øjeblikkelig travlhed og en direkte følge blev, at der hurtigt skulle ansættes adskillige nye medarbejdere i begge virksomheder.

- Udfordringen var blot, at de skulle besidde kompetencer, der i forvejen er stor rift om i både ind- og udland.

- Derfor tog de to virksomheder kontakt til Move North for at høre, om der i kandidatbanken fandtes nogle af de profiler, man søgte - og det gjorde der heldigvis, fortæller Kåre Holdt Madsen.

ME Production har siden juni ansat fem nye medarbejdere via Move North.

Det drejer sig om folk inden for produktions- og kvalitetsledelse, maskinmestre og mekatronik.

Kun én af disse stillinger var før ferien slået op – dog uden man kunne finde den rigtige profil.

Men Move North havde den rette kandidat.

- Der er ingen tvivl om vi fortsat vil gøre brug af Move North – vi har fået virkeligt gode folk ind på vigtige pladser, siger COO Rasmus Carstens fra ME Production.

Skagen-virksomheden Hauschildt Marine samarbejder med ME Production om scrubberne, så også de fik behov for at mande op.

Sideløbende havde Hauschildt travlt med egne maritime projekter, hvor det ofte er maskinmestre, der har den rigtige profil. Hauschildts geografiske placering i Skagen gjorde ikke rekruttering nem, men det viste sig, at også den nød kunne knækkes: Det blev til fire ansættelser og helt aktuelt er to mere på vej – alle seks er maskinmestre.

- Samarbejdet med Kåre Holdt Madsen, Move North, har vist os, at en åben dialog om vores projekter og nye medarbejderprofiler virkelig giver gevinst, fortæller indehaver Peter Hauschildt.

- Move North er et usædvanligt kommunalt tiltag, der udelukkende er kittet sammen af, at samarbejdet mellem erhvervsliv og kommune fungerer – uden dét, ville der ingen resultater skabes, understreger Kåre Holdt Madsen.

- Det er den tætte og fortrolige kontakt til beslutningstagerne i virksomhederne, der er afgørende for, om det lykkes at skabe det rigtige match. Og eksemplerne med de to virksomheder viser, at der virkelig er gevinst, når vi samarbejder, siger Kåre Holdt Madsen.

Det er primært virksomhederne inden for det maritime, produktion og det tekniske område, Move North fokuserer på.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...