Præsenterer erindringsbog om at vokse op som familiens øjesten og horeunge

FREDERIKSHAVN: Lørdag 24. november mellem klokken 11 og 13 kan interesserede møde forfatteren Karen Schultz i boghandlen i Danmarksgade.

Karen Schultz er aktuel med romanen ”Uren”, som er en første i planlagt romanserie på i alt fem bøger.

”Uren” er en historie om at tåle, at turde og at træde frem hos forældre der på hver deres måde er uformående.

Horeunge og øjesten

Karen fødes i 1959 uden for ægteskab af Signe der stammer fra en gammelrig, men falleret proprietærfamilie. Signe har otte søskende og gifter sig, i håb om at blive en rigtig familie, med en jord- og betonarbejder som bliver Karens stedfar.

I privatskolen er Karen mønstereleven der husker salmevers udenad og holder foredrag om 2-tals-systemet. Hun kan blive familiens første student, men er bange for gymnasiet der venter.

Hjemme er Karen skiftevis øjesten og horeunge. Hun henter bøger på biblioteket og studerer FN’s menneskerettighedserklæring når hun ikke går med aviser eller klipper billetter i Kosmorama. Frem vokser en frimodig kvinde der kører på motorcykel med sin rockerkæreste og bærer englevinger når juleevangeliet skal læses højt i kirken.

Psykolog og oberstløjtnant

Karen Schultz, født 1959, er cand.psych.aut., oberstløjtnant af reserven, tidligere matematikstuderende, censorformand i psykologi på universiteterne og ejendomshandler. ”Uren” er en erindringsroman om et barn hvis opvækst og familie bærer på skam, tvivl og mørke.

En anmelder, Gitte Jakobsen, tidligere ansat i Red Barnet skriver om ”Uren”:

- Det er bogen, du skal læse, hvis du er til personlige fortællinger. Af den stærke, gode, dybe, intense og hjertegribende slags. Og hvis du, som jeg, har en både personlig og stærk faglig interesse i at forstå mere om, hvordan det er muligt for et barn at overleve og nå helt frem til at leve et godt, rigt og meningsfuldt voksenliv til trods. Eller måske på grund af.

Jonas Holm, tidligere Gyldendal, har været redaktør på bogen, og Carl-H. K. Zakrisson har lavet omslag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...