Gigtforeningen arrangerer foredrag med Eva Yde

FREDERIKSHAVN: Kom og hør Eva Yde fortælle om livet med en kronisk sygdom - og at man skal gøre det, der gør en glad.

- Du har måske læst om Eva Yde i Nordjyske i juni 2018 eller set Eva Yde i 24NORDJYSKE fortælle om sine oplevelser. Nu er muligheden for at møde hende her i Frederikshavn.

Eva Yde fortæller om livet med kronisk sygdom. Hun blev i 2009 ramt af generaliseret dystoni, en neurologisk lidelse som giver overspændte muskler, ufrivillige bevægelser og lange krampeanfald, og var meget handicappet heraf.

I 2014 fik hun indopereret to elektroder i hjernen, som med konstant strøm via en neurostimulator, indsat under huden ved kravebenet, dæmper symptomerne en del - så meget, at hun nu kan gå igen.

Eva insisterer på, at have så høj en livskvalitet, som muligt - på trods af daglige smerter og en uregerlig krop. Dette opnår hun bl.a. ved at kystvandre.

- Kom og hør denne beretning om, hvordan hele familien påvirkes, når sygdom rammer - men i særdeleshed om, hvordan man kan lykkes med at være et glad menneske.

Foredraget er krydret med fotos fra Evas mange kystvandringer, og afholdes torsdag 30. august. Kontakt Frederikshavn Lokalgruppe for yderligere information, eller se mere på Gigtforeningens hjemmeside.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...