U21 landsholdsfodboldspiller Joakim Mæhle (22) puster ud efter en tilfredsstillende indsats ved EM, et belgisk mesterskab med sin klub KRC Genk, og hvad der i det hele taget er fyldt på af oplevelser på kort tid.

Østervrå-drengen Joakim Mæhle har netop tilbragt et par dage i hjemlige omgivelser hos sine forældre, og det gav lejlighed til en lille snak om, hvordan det er gået siden vi sidste talte sammen for ca. to år siden.

Indledningsvis kan vi vist godt slå fast – der er sket en hel del for den unge fodboldspiller, som efter kun et år på AaBs superligahold blev solgt til belgiske KRC Genk i 2017.

Joakim er faldet godt til i sit nye liv som professionel fodboldspiller, men han lægger ikke skjul på, at det var lidt hårdt i begyndelsen. – Alt var nyt, jeg kendte ikke nogen, og dem jeg kender og holder af, var mange kilometer væk hjemme i Østervrå, fortæller Joakim, som forsikrer, at han er blevet tage rigtig godt imod i sin nye klub, hvor mange af holdkammeraterne er jævnaldrende. Det har også betydet en del, og har givet ham en masse nye relationer og gode venner.

En plads på holdet

Første sæson blev et møde med en ny spillestil, og at tage til takke med de kampe, han fik – vel omkring 22-24, i skarp konkurrence med holdets anden højre back. I den efterfølgende sæson fik Joakim en fast plads på holdet. – Det var en stor tillidserklæring, som også lagde et ekstra pres på mine skuldre, forklarer Joakim, som vist roligt kan siges at have indfriet forventningerne, hvilket også er blevet bemærket rundt om i de europæiske klubber. Allerede i efteråret 2018 var der rygter om, at Joakim var på vej til engelsk fodbold. Han blev dog enig med Genk om at blive, og det har han ikke fortrudt.

Mesterskab og European League

Klubben kvalificerede sig i 2018 til European League, og det betød et møde med store europæiske hold, og chancen for at spille overfor store profiler og stjerner. – Nogle af dem er min store idoler, en kæmpe oplevelse, forsikrer Joakim.

Genk førte også den hjemlige liga, en placering der førte til mesterskab i maj 2019, også med aftryk af den altid flittige højre back Joakim Mæhle, som har et enormt løberepertoire, samtidig med at han læser spillet, og er god til at lægge bolde op til sine medspillere.

Knapt havde støvet lagt sig efter fejringen på hjemmebane, før han blev kaste ud i nye oplevelser med U21 Landsholdet til EM i Italien. I første omgang lidt skuffende en plads på bænken i den indledende kamp mod Tyskland, men mod Østrig fik Joakim chancen – godt nok på en helt anden placering som venstre wingback. Igen forstod han at gribe chancen, og blev tilmed kampens topscorer med to flotte mål.

Fritid kontra frihed

Joakim nyder sine fridage i Danmark, men hjem er for ham det lille hus og have han har i Genk. Herfra kører han til sin daglige træning og samvær med holdkammeraterne. – Vi spiller mange kampe, ofte to gange om uge, og så træner jeg for det mest kun om formiddagen, men ellers forsøger jeg hele tiden at holde mig selv i gang – også med ekstra træning om eftermiddagen, forklarer Joakim, som har en del fritid, men ikke så meget frihed. Typisk én fridag om ugen, og den kan være placeret både i weekend og på hverdage.

Mange besøg

Derfor er det ikke nemt at få en forlænget weekend til besøg f.eks. i Danmark, men til gengæld har Joakim haft rigtig mange besøg fra Danmark. Naturligvis fra sine forældre og to brødre, som han også har haft mulighed for at dele de største fodboldoplevelser med. Derudover har de nærmeste familie, venner, forældres venner m.fl. hjemme fra Østervrå kigget forbi for lige at hilse på. – Jeg nyder hvert et besøg fra Danmark, og jeg synes, det er stort, at de har lyst til at bruge deres fridage på mig, lyder det taknemligt.

Joakims agenter kigger også jævnligt forbi, for lige at tjekke op på, hvordan det går. I den professionelle fodboldverden er det et must, at have gode agenter, som kan hjælpe og vejlede – ikke mindst i tilfælde af klubskifte.

Nye udfordringer?

Den flotte indsats i den hjemlige liga og på U21 landsholdet har skærpet interesse for Mæhle, og han er da heller ikke selv afvisende overfor et klubskifte. – Jeg vil gerne videre, og hvis den rette klub henvender sig, så vil jeg da ikke afvise et skifte. Omvendt så har jeg heller ikke noget imod at blive i Genk med udsigt til mindst seks kampe i Champions League og at være forsvarende mestre, det skal nok give nogle spændende fodboldoplevelser i næste sæson, slutter Mæhle.

ÅB

FAKTA

22-årige Joakim Mæhle

Kom til Genk fra AaB i sommeren 2017

Spillet 81 klubkampe for Genk + landsholdskampe på U21

Scoret fire mål – lavet 14 assists for klubben siden sommeren 2017

Genk: Belgiske mestre i 2019

Genk: ca. 30 spillere – heraf 15 udenlandske spillere

Plads: Højre back – med nr. 31

Født og opvokset i Østervrå

ÅB

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...