Flertal i byrådet brugte ikke indsigelsesretten og nu følger Energi-, forsynings- og klimaministeren trop ved at åbne for en forundersøgelse

FREDERIKSHAVN: Lars Christian Lilleholt, energi-, forsynings og klimaminister (V), har nu givet sin tilladelse til, at der kan foretages forundersøgelser i forbindelse med den mulige placering af et havvindmølletestsite ud for Frederikshavn.

Energiselskabet European Energy og EFK-ministeriet kan dermed igangsætte de nødvendige undersøgelser, der skal afdække, om det planlagte testsite 4,5 kilometer fra Frederikshavn Havn kan blive en realitet.

- Når nu 20 ud af 29 byrådsmedlemmer kan se fornuften i det her projekt, så er det positivt, at også ministeren bakker op og giver grønt lys til en forundersøgelse, siger borgmester Birgit Hansen.

Før havvindmølletestsitet kan blive en realitet, skal der laves en ny miljøkonsekvensundersøgelse, som vil kigge på eventuelle påvirkninger af flora og fauna i området omkring de planlagte havvindmøller og deres fundamenter.

Undersøgelsen og udfærdigelsen af en VVM-redegørelse forventes at blive gennemført i løbet af 2019. I denne forbindelse vil der komme en offentlig høring.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...