Insekthotel i Bangsbo Botaniske Have

- Minirangerne fra Frydenstrandskolen var flittige i Botanisk Have, fortæller Herluf Johansen fra haven.

De har været med til at sætte fokus på levesteder for insekter ved at lave et rigtig godt insekthotel i Haven i den sydligste del af området for Botaniske Anlæg, sammen med naturvejleder Bo Storm.

Efter lidt undervisning om insekter gik de unge i gang med at lave et godt insekthotel bestående af grene,græs, småstammer og savsmuld fra skoven og kompostbeholderen i Haven.

- Insekter foretrækker enkle steder, og man skal ikke købe de flotte insekthoteller, der er i handlen - de dur ikke, siger naturvejleder Bo Storm.

- I egen have, kan man vælge steder, man ikke bruger til at lade ukrudt stå - smid så grene i dynger, brug åbne kompostbeholdere, brændenælder og meget mere. Det er lige sagen for vores meget spændende insekter, fortæller naturvejleder Bo Storm.

Talrige undersøgelser peger på, at insekterne virkelig har brug for hjælp i tilværelsen – naturlige levesteder skrumper ind; sprøjtemidler tager livet af dem og vilde blomstrende planter er en mangelvare. -Se på billederne, det er slet ikke så svært at fremstille et insekthotel, måske bare i mindre format, der passer til egen have, foreslår Bo Storm.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...