Der kommer færre huse til salg i Frederikshavn Kommune

KOMMUNEN: Der er færre sommerhuse at vælge imellem, hvis et sommerhus i en af de nordjyske kommuner, står øverst på ønskesedlen.

I juli 2018 var der 2825 sommerhuse til salg i de 11 nordjyske kommuner.

Det tal er i juli i år faldet til 2612 - et fald på 7,5 procent, viser tal fra Boligsiden.dk, som de danske ejendomsmæglere står bag, og som er landets mest besøgte boligportal.

Tallene for Frederikshavn Kommune viser et endnu større fald - nemlig på knap 9 procent.

Her var 329 huse til salg i juli 2018, men det tal var faldet til 292 i juli 2019.

På landsplan er der også færre sommerhuse til salg.

Der er 10.753 sommerhuse på markedet i hele Danmark, og det er ni procent færre end for et år siden - akkurat som i Frederikshavn.

Kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk Birgit Daetz mener, at der er flere årsager til, at der nu er gået hul på sommerhusmarkedet.

Der er nye regler for finansiering, så man kan finansiere sit sommerhus med 75 procent realkreditlån, hvor det tidligere var 60 procent, renterne er rekordlave, og man kan beholde mere af det, man får ind ved udlejning, inden skattevæsenet skal have sin del. Bundfradraget er hævet fra 21.000 til 40.000, hvis man udlejer gennem et udlejningsbureau eller en platform på internettet, hvor indtægterne automatisk indberettes til skat.

Derudover spiller miljøet en større og større rolle. Flere og flere erstatter en flyferie til udlandet med en mere klimavenlig ferie hjemme i et dansk sommerhus.

Hvis man kigger nærmere på salgspriserne, har den øgede interesse for at købe sommerhus ifølge Boligsidens statistikker ikke smittet af på priserne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...