Kjære danske venner lyder en hilsen fra norske Kari, der var på ferie i Frederikshavn gennem sin barndom

FREDERIKSHAVN: Vores by har gennem generationer været et turistmål - og generationer af ikke mindst norske brødre har gæstet vores by og været indkvarteret under private former.

En af dem er Kari Ulrichsen.

Kari husker udmærket ferierne i Frederikshavn i 50’erne og 60’erne og har netop mailet Lokalavisen for dels at dele minderne og dels at søge at få kontakt med de danske børn, hun husker fra dengang.

I får her hele mailen i en fordansket form:

Kjære danske venner

Vi var en familie på 4 fra Norge som ferierede i Danmark hver sommer i mange år, fra slutningen af 50’erne til midten af 60’erne.

Vi lejede vinterhuset til familien Olesen på Rosevej 20 og havde cykler alle sammen, som vi brugte hver dag til stranden.

Det er rigtig mange og gode minder fra den tid.

Mor handlede ofte fisk fra en mand som kom gående med sin kærre. På den var det en beholder med fisk, og en låg på toppen som han fileterede fisken på. Ofte rødspætte.

Vi handlede flasker med mælk fra mælkebilen, og min bror og jeg gik daglig op til bageren på hjørnet og købte nybagt franskbrød.

Nogle gange blev det også til kanelboller – de var helt uimodståelige.

På samme side som huset i Rosevej, var det et dampvaskeri som Østerlunds drev.

Jeg var vældig begejstret for dem, både hr. og fru – det var spændende for mig som lille pige å få lov til at komme ind og se på de store maskiner.

Og så var specielt hr. Østerlund morsom - og jeg tror nok jeg blev begunstiget med lidt slik til tider.

På den andre siden av Rosevej 20 - tættere på stranden boede familien Jensen, og jeg mener de havde en datter der hed Karin.

Nå, ca. 60 år senere har min bror på 69 år og jeg selv 66 år egne børn og børnenebørn - og en dørm at tage dem med til en tur i ovres mindeland for at genopfriske gamle minder – selv om vi selvfølgelig forstår at det kan være svært at kende området igen.

På kortet ser det ud til at stranden vi cyklede til i dag hedder Palmestranden.

Hvis nogle i familien til Olesen, Østerlund eller Jensen læser dette, eller nogen andre har kommentarer, så ville det være morsomt med kontakt.

Venlig hilsen

Kari Ulrichsen – kari.barbara.ulrichsen@avinor.no

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...