Majstangen hejses i Botanisk Have, hvor der bydes på nordiske taler, musik og sanglege og et lille traktement til store og små

FREDERIKSHAVN: Med fane, lurblæs, musik, sang, taler, og børns og voksne i sanglege omkring den blomsterpyntede majstang, er der lagt op til en herlig midsommerfest i Bangsbo Botaniske Have fredag eftermiddag 14. juni.

Det er den lokale afdeling af Foreningen Norden, der i anledning af 100 års jubilæet, vil fejre jubilæet og midsommeren med alle, der har lyst til at være med.

Løjerne starter kl 14, men børnehavebørn er velkomne en time tidligere.

Til børnene er der boller og saft og også en gratis is, som mod forevisning af en uddelt talon kan udleveres fra Møllehusets ishus. Til de voksne kaffe og tilhørende mundgodt.

Men først skal fanen bæres ind på plænen ved gartnerhuset, og det nordiske fællesskab lovprises.

Formanden for Foreningen Norden Frederikshavn-Sæby, Karin Arveschoug Jensen byder velkommen, og herefter taler først Frederikshavns borgmester Birgit Hansen, fulgt af fylkesordfører Laila Leknes, Stavern, Larvik, og pastformand Ingrid Lindahl, Borlange Foreningen Norden.

Naturvejleder Bo Storm, Frederikshavn Kommune, vil fortælle om symbolerne fra en midsommerstang, og han sørger også sammen med Ellen Ræbild, Bangsbo Botaniske Have, for lurblæsningen Det hyggelige arrangement er kommet i stand netop i samarbejde med kommunen, den botaniske have og også Kystmuseet Bangsbo.

Der vil være åbent hus med gratis adgang til Bangsbomuseet, blomstervandring med Herluf Johansen i den botaniske have og vandring i dyrehaven anført af Bo Storm.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...