Det skal være en økonomisk fordel at blive begravet hvis du er medlem af folkekirken. Men det er det også i Frederikshavn Provsti

FREDERIKSHAVN: Når man har betalt sin kirkeskat, og dermed er en del af folkekirken, så skal man ikke have ekstra penge op af lommen på det sidste sæt tøj, når man skal begraves.

Det er tanken i flere af landets provstier, hvor man har valgt at gøre begravelser gratis for medlemmer af folkekirken.

Så hvor man før har skullet betale for gravstedet og for at få gravet hullet til kisten, er det altså nu gratis.

Men selv om denne praksis indføres flere stederra årsskiftet - blandt andet i Fredensborg Provsti - så ændres regelsættet ikke i Frederikshavn Provsti, hvis det står til provst Viggo Ernst Thomsen.

- Vi har i mange år haft reglen, at folkekirkemedlemmer får 90 procent rabat på anskaffelsen af et gravsted. Det finder jeg, er et passende tilskud, hvor vi kommer folkekirkens medlemmer i møde, siger Viggo Ernst Thomsen.

Et provsti er en enhed i folkekirken med flere sogne under sig.

- Og det er naturligvis Frederikshavn Provstiudvalg, der skal beslutte, hvis der skal ændringer i betalingen for folkekirkens medlemmer på vore kirkegårde, siger provsten.

Det er der en god grund til for ændrer man i betalingen vil det kræve ændrede prioriteringer i budgettet.

Provstiet står blandt andet for at fastlægge taksterne på kirkegårdene, som kan variere meget.

Man betaler for gravstedet og for graverens arbejde.

Efterfølgende pasning af gravstedet kan man også betale sig fra, og det vil fortsat koste noget, uanset om man er medlem af folkekirken eller ej.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...