Karl Aage Brasted besøger onsdagsklubben og fortæller om sin og hustruens rejse eksotiske rejse

FREDERIKSHAVN: Rovos Rail reklamerer med, at det er verdens mest luksuriøse tog. Det kører alene med turister og primært i Sydafrika. Dog kører det to gange om året fra Cape Town til Dar Es Salam, dvs. gennem Sydafrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia og Tanzania. Turen tager 17 dage og er på godt 5800 km. Fra Dar Es Salam kører toget selvfølgelig tilbage til Cape Town.

Det er gamle togvogne fra hele verden, der renoveres på Rovos Rails eget værksted i Pretoria, før de tages i brug. Det samme med gamle damplokomotiver der delvis bruges på turene.

I 2013 var Grethe og Karl Aage Brasted fra Sæby med på turen. Det var så stor en oplevelse, at de i januar 2018 deltog i en anden tur med Rovos Rail. Denne gang alene i Sydafrika, og turen var på 11 dage med tog.

Foredrag 20. februar

Karl Aage Brasted kommer og fortæller om hele turen og viser billeder herfra i onsdagsklubben, onsdag 20. februar klokken 14.30.

Toget er virkelig luksuriøst. Det er all-inclusive ombord og det er virkelig all-inclusive. Stort morgenbord med æg efter ønske. Frokost med fire retter og tre valgmuligheder til hver ret. Det samme gør sig gældende til aften, dog er det større portioner og lidt andet valg. Der er forslag til vine til maden hver dag, men ønsker man en anden vin, kan man bare bestille den. Der er te hver eftermiddag. Der er to spisevogne, og man skifter hver aften mellem de to, da de ikke er helt ens indrettet.

Der er to opholdsvogne i toget. En midt i toget med sofaer, stole, læsestof mm. Sidste vogn i toget er en delvis åben vogn, hvor man kan sidde og nyde en drink, mens man nyder landskabet og taler med de andre passagerer. Baren i denne vogn er åben fra morgen til sen aften.

Hver dag er man ude af toget. Det kan være en hel-, eller halvdags udflugt, men der er også overnatninger udenfor toget indlagt i turen. To nætter i et safariområde – Madikwe - og en nat i det legendariske Victoria Falls Hotel.

Hele turen startede med nogle dage i Cape Town. Her var der tid til at tage til Robben Island for at se hvor Nelson Mandela tilbragte 19 af sine 27 år i fængsel. Man ser hans celle og også den lille overdækning, hvor han skrev ”Vejen til frihed”. Der var også tid til at besøge den Lutherske kirke samt Desmond Tutu’s domkirke. Næste dag gik turen til Stellenbosch til fire forskellige steder med vinsmagning. Efter togturen var slut i Dar Es Salam, var der udflugt til Zanzibar, hvor bl.a. Queen forsangeren Freddie Mercury er født.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...